Oltan Köleoğlu, mahkeme kararına rağmen kaçak inşaatı sürdürüyor!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun'da Çarşamba Biokütle Enerji Santralı tartışmaları dinmek bilmiyor. Santralın iptaline yönelik kesinleşmiş üç mahkeme kararına rağmen inşaat çalışmaları devam ediyor.

Çarşamba Ovası’nın ortasında yeralan Eğercili Mahallesi’nde, Oltan Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretimi Ticaret A.Ş. tarafından inşaatı kaçak olarak devam eden santral için Samsun Valiliği’ nin 'ÇED Gerekli Değildir' kararı mahkeme tarafından iptal edildi. Mahkemenin bu kararının inşaatı devam eden santral hakkında verilen üçüncü iptal kararı olduğunu hatırlatan Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ'ın açıklamasına Mimarlar Odası Samsun Şubesi, Ayvacık Ziraat Odası ve Terme ziraat Odası Başkanları da destek verdi. Şantiye kapısında belediyenin mührüne rastlamadıklarını dile getiren Özdağ, şöyle konuştu:

“Ortada bu kadar mahkeme kararı varken, şirket salgını fırsata dönüştürmek için her türlü çabayı gösteriyor. Sokağa çıkma yasaklarında bile santral inşaatına hızla devam edilerek, bir taraftan mahkeme kararlarına meydan okunuyor diğer taraftan da şantiyede çalışan emekçilerin sağlığı hiçe sayılarak korona virüs salgınına meydan okunuyor. Çarşamba Belediyesi tarafından geç de olsa mahkeme kararlarının uygulandığı ifade edilmekte. Ancak söz konusu kaçak inşaatın şantiye kapısında belediyenin herhangi bir mührüne rastlanılmadı. En azından şantiye araç giriş kapısının mühürlü olması gerekmekte.”