Ölüm kalım savaşı verilen bodrumun olduğu eve polis baskını: Yaralılar enkaz altında

Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde geçen cumartesi günü yapılan tank ve top atışları sırasında yaralanan 28 yurttaşın sığındıkları binaya özel harekat tarafından baskın yapıldığı ve Sultan Irmak isimli yurttaşın hayatını kaybettiği bildirildi. Baskın sonrasında bina çevresinden patlama seslerinin yükseldiği ve yaralılarla bağlantının kesildiği belirtildi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada "Vahşet bodrumunun bulunduğu eve sağlıkçılar girmeden özel harekat polisleri baskın yaptı.Sultan Irmak'ın yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Vahşet Bodrumuna yapılan baskında yaralılar enkaz altında kaldı.Bu alçaklığı asla unutmayacağız" ifadelerinikullandı.Yaşamını yitiren yurttaşların sayısı 7'ye yükseldi.

DİHA'nın haberine göre, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP milletvekillerinin İçişleri Bakanlığı'nda yetkililer ile görüştükleri sırada yaralılarla telefonla irtibat kurulduğunu, bakanlık yetkilisinin de görüşmeyi dinlediği ve yaralılara "çıkın" denildiği sırada binaya devlet güçlerinin saldırdığını ve o andan itibaren yaralılardan da haber alınamadığını söyledi. Sarıyıldız telefon görüşmesi sırasında patlama ve bağrış seslerinin de duyulduğunu ekledi.

Sarıyıldız, "Vahşet en alçak şekilde devam ediyor. Yaralılar tam çıkacakken sesler duyuldu ve orayla bağlantımız kesilmiş durumda. Bu en aşağılık komplodur. Dünyanın gözü önünde 30 insan orada infazla karşı karşıya. 15 dakika önce Bakanlıkta yetkiliyle görüşen arkadaşlarımız artık çıkabilirsiniz denileceği anda saldırıyorlar. Orada sağ olanların yaralı olanların isimlerini veriyoruz isimler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı dahil oradaki durumu çarpıtmaya devam etmekteydi. Varsa bir imkanınız varsa bir fotoğrafınızı atın tüm insanlar bu vahşeti görsün dedik. Paylaştılar. Çıkabilirler denildiği anda yaralılar kendi imkanlarıyla çıkmaya çalıştığı anda irtibatımız kesildi" dedi.