Kobane’deki IŞİD saldırılarıyla ilgili sol partiler ve demokratik kitle örgütleri tarafından açıklamalar yapıldı. Açıklamalarda saldırılar kınandı

Ölüm kapıdayken susulmaz!

Sol partiler IŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırısı karşısında tüm halkları sokağa, Kobane ile dayanışmaya çağırdı. Yapılan açıklamalarda Kobane’ye dönük katliamların sorumluluğu kurtarıcı rolüne soyunan barbarlar koalisyonu ve AKP gibi işbirlikçi güçlerdir denildi.

ÖDP: Kobane’ye dönük katliamların sorumluluğu kurtarıcı rolüne soyunan barbarlar koalisyonu ve AKP gibi işbirlikçi güçlerindir. AKP ve IŞİD bir madalyonun iki yüzüdür. Kobane’deki katliamların sorumluluğu cani çeteciler kadar, Erdoğan ve Davutoğlu’nundur. Yeni ABD müdahalelerine, her tür çeteciliğin kanlı katliamlarına karşı çıkmak, AKP’nin bölgesel savaş tezkeresini başına çalmak için halkın güçlü ve birleşik mücadelesini sokakta büyütelim.

EMEP: ABD’nin başını çektiği ‘koalisyon güçleri’, IŞİD’i durdurmayı amaçlamayan ve kendisini kurtarıcı olarak göstermeye yönelik iki yüzlü bir politika izliyor. Türkiye Hükümeti ise, IŞİD’e müdahalesini Şam’ın düşürülmesi hayaline bağlıyor. Vicdan sahibi her insanı Kobane ile dayanışmak için sokağa, mücadeleye çağırıyoruz.

Komünist Parti: Kobane’ye saldıran yalnız IŞİD değil; Kürt halkına şantaj yapan, bölgesel çıkarlarını halkların yaşama hakkının önüne koyan mevcut savaş hükümeti de IŞİD kadar sorumludur. Ortadoğu halklarının ihtiyacı olan emperyalistlerin ve taşeronlarının yalanları değil; barış, eşitlik ve özgürlüktür.

ESP: Kobane üzerindeki ambargo kaldırılmalı ve direniş için yardım koridoru açılmalı. Türkiye ve Kürdistan’ın her köşesinden emekçiler ve ezilenler kendi onurları ve özgürlükleri için Kobane direnişine omuz vermelidir.

SDP: Kobane’de gerçekleştirilmeye çalışılan katliama sessiz kalmamak, tarihi bir direnişi gerçekleştiren Kürt halkının yalnız olmadığını haykırmak için tüm sokaklar Kobane’ye dönüştürülmelidir.

Halkevleri: Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Türkiye ve Ortadoğu halklarını sürüklediği mezhepçi faşist karanlığı durdurmak için herkes harekete geçmelidir. Hemen şimdi!

HTKP: Bölgemizi kan golüne çeviren bu gerici terörün, eli kanlı canilerin arkasında AKP rejiminin ve ABD’nin olduğunu biliyoruz. Suriye başta olmak üzere bölge ülkeleri bu gerici terörün tehdidi altındadır. Kürtler, Türkler ve Araplar gericilere ve sömürgecilere karşı ölüm kalım kavgasında.

HDP: Kobane’de durum son derece kritik. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobane’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz.