Ölüm orucuna devam eden Sibel Balaç'ın avukatı Ceren Yılmaz, müvekkilinin durumu hakkında, "Hastaneye götürüldüğü günden bu yana 2 kilo daha vererek 39 kiloya düştüğünü bildirmiştik. Bugün ise toplamda 3 kilo kaybettiğini öğrendik" dedi. "Müvekkilimizin hızla kötüleşen bu sağlık durumu ile hapishanede kalamayacağı çok açık" diyen Yılmaz, "Müvekkilimiz hakkında savcılıkça infaz erteleme kararı verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ölüm orucundaki Sibel Balaç'ın avukatı: Bu sağlık durumu ile hapishanede kalamaz

Adil yargılanma talebiyle 29 Aralık 2021 tarihinde ölüm orucuna başlayan ve 270'inci günde sürdüren Sibel Balaç'ın avukatı Ceren Yılmaz, infaz erteleme kararı için çağrı yaptı.

Yılmaz, müvekkili Balaç'ın sağlık durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Dün sizlere Müvekkilimiz Sibel Balaç'ın infaz erteleme talebimiz üzerine sağlık kurulu raporu alınması için hastaneye götürüldüğü günden bu yana 2 kilo daha vererek 39 kiloya düştüğünü bildirmiştik. Bugün ise toplamda 3 kilo kaybettiğini öğrendik" diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu, ölüm orucunun 270. gününde olan bir direnişçi için çok ciddi bir kilo kaybı ve bir hafta gibi bir süre için oldukça hızlı bir kötüleşme olduğu anlamına geliyor. Öğrendiğimiz diğer bir husus da Sibel'in idrar yolları enfeksiyonu kapmış olduğu. Sibel ölüm orucuna devam ederken enfeksiyonun tedavisi mümkün görünmüyor. Bu enfeksiyonun ilerlemesi ve çok daha ciddi hasarlara yol açması gibi bir risk demek."

"HAPİSHANEDE KALAMAZ"

"Müvekkilimiz şu anda Dışkapı Yıldırım Bayezit Hastanesinin Mevki Ek Binasında bulunan mahkum koğuşunda tutulmaya devam ediyor" bilgisini paylaşan Yılmaz, "Dün sizlere tetkiklerin bugün sona ereceğini söylemiştik ancak tetkikler hala sona ermedi ve müvekkilimiz oldukça bitkin düştü. Müvekkilimizin hızla kötüleşen bu sağlık durumu ile hapishanede kalamayacağı çok açık" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, şunları söyledi: "Dışkapı Hastanesi Sağlık Kurulunun bir an önce raporunu açıklaması, müvekkilimizin Adli Tıp Kurumuna sevkinin hızla gerçekleştirilmesi ve müvekkilimiz hakkında savcılıkça infaz erteleme kararı verilmesi gerekiyor."