‘Ölüm yolu’ yatırım programında yer almadı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Eskişehir’de yüzlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu Cumhurbaşkanlığı 2020 Yatırım Programı’nda yer almadı. Seyitgazi ve Kırkalı yurttaşlar yolu kapatarak, “Artık ölmek istemiyoruz” diye isyan etti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunda son beş yılda 455 kaza yaşandığını anımsatarak, “Ama yine programda yok. Artık kandırmaktan vazgeçin. Eskişehir’i zehirleyecek planları değil, yaşatacak planları programa koyun. Ölümü değil yaşamı planlayın” dedi.

Eskişehir’in yaşamsal ihtiyaçları Cumhurbaşkanlığı 2020 programında yer almadı. Eskişehir’in en çok kaza yaşanan yolu olan ve yıllardır yapılmayan Kırka-Seyitgazi-Afyon karayolunun 2020 programında yer almaması Seyitgazi ve Kırkalı yurttaşlarını isyan ettirdi. CHP’li Çakırözer, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve mahalle muhtarları ile birlikte “ölüm yolunu” kapatan Eskişehirliler, Cumhurbaşkanlığı’na “Yolumuzu yapın, daha fazla insan ölmesin” diye seslendi.

KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN

Sadece Alpu yolunun değil; Kırka-Seyitgazi-Afyon, Sarıcakaya ve çevre yolunun da 2020 programında olmadığını dile getiren Çakırözer şunları söyledi: “Seçim zamanı makinelerle geldiler, kameralar karşısında, ‘Yolu yapıyoruz’ dediler. Ama ölüm yolları 2020 yılında da unutulmuş. Ama daha önce yapılmayacak denilen Alpu Termik Santrali 2020 yatırımları arasında yeniden planlanmış. Yol yok, yaşam yok; zehir santralı var, ölüm var. Eskişehirliler bu yollarda daha fazla can kaybetmek istemiyor. Artık Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçin. Eskişehirlileri zehirleyecek planları değil, yaşatacak planları yatırım programına alın” dedi.

SESİMİZİ DUYUN

Yurttaşlar adına açıklamada bulunan Karaören Mahalle Muhtarı Ramazan Topal ise, “Defalarca bu yol üzerinde ölümler oluyor. Yol yapılmayan hiçbir yer kalmadı ama bizim yolumuz hâlâ yapılmadı. Bu partiler üstündedir. Cumhurbaşkanlığımıza, tüm siyasi parti temsilcilerimize çağrıda bulunuyoruz. Artık sesimizi duyun, yolumuz yapın” diye konuştu.