Kırklareli'nin CHP'li belediye başkanı Yılmaz Şeşen önceki gün koma halinde hastaneye kaldırıldı. Hastane raporunda Şeşen'in 90 tane hap içerek intihara teşebbüs ettiği belirtildi ve konu basına böyle yansıdı.

Haber Merkezi – Birgün

 

Kırklareli'nin CHP'li belediye başkanı Yılmaz Şeşen önceki gün koma halinde hastaneye kaldırıldı. Hastane raporunda Şeşen'in 90 tane hap içerek intihara teşebbüs ettiği belirtildi ve konu basına böyle yansıdı. Şeşen'den iki dönem önce belediye başkanlığı yapan Kadir Gökçe de Şeşen'in intihar girişiminde bulunduğunu doğruladı. Ancak dün Valilik ve CHP'li belediye başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda olayın intihar girişimi değil ilaç zehirlenmesi olduğu savunuldu. Bu arada dile getirilen bir iddia ise olaya farklı bir boyut kazandırdı. İddiaya göre Şeşen, göreve gelir gelmez kendisinden önceki MHP'li belediye başkanı Cengiz Bağdan'ın da adının karıştığı 3 trilyonluk yolsuzluk iddialarına karşın İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedi ve bu nedenle sürekli tehdit almaktaydı.

Kırklareli iki gündür sevilen belediye başkanı Yılmaz Şeşen'i ölümle pençeleşmeye götüren süreci konuşuyor. Sanatçı İlhan Şeşen'in de yeğeni olan ve son seçimde koltuğu MHP'li belediyeden devralan eczacı Yılmaz Şeşen önceki gün bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldı. Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Şeşen'in hayati tehlikesi sürerken durumuna ilişkin çelişkili bilgiler akmaya başladı. Olay hastanede ilaçla intihar girişimi olarak kaydedildi ve basına da böyle yansıdı.

 

CHP'LİLERE GÖRE İLAÇ ZEHİRLENMESİ

Olayın duyulmasıyla birlikte Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Aladağ basın toplantısı düzenledi. Aladağ, Şeşen'in böbreklerihnden rahatsız olduğunu, kullandığı ilaçlar veya yediği bir şeyden dolayı zehirlenme yaşadığını açıkladı. Bunun üzerine bir gazeteci Aladağ'a "Biz Edirne'de hastanede başkanın ilaç içerek, intihara teşebbüs ettiıği şeklinde raporu gördük.90 tane ilaç içmiş rapora göre. Eczacı olan başkan böyle bir hata yapar mı" dedi. Aladağ ise bu soruya "Benim bilgilerim bu şekildedir" yanıtını vermekle yetindi.

CHP milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu da intihar iddiasını yalanladı. Kesimoğlu "Şu anda Başkanımızın yanındayım. Kesinlikle intihar değil. Belediye Başkanımız intihar girişiminde bulunmadı. Böbrek rahatsızlığı var. Böbrek ilacı ile birlikte ağrı kesici ilaç da alınca ilaç zehirlenmesi olmuş. 24 saat hastanede kalacak. Uyutuluyor" dedi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada da Şeşen'in ilaç zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

 

ESKİ BAŞKAN 'İNTİHAR' DEDİ

Bu görüşlere karşı Şeşen'den iki dönem önce belediye başkanlığı yapan CHP'li Kadir Gökçe intihar girişimini doğruladı. Gökçe "Olayın ayrıntılarını bilmiyorum. Sadece hastane raporundan intihar olduğunu, 90 tane ilaç aldığını öğrendim. Konu bizi çok üzdü tabi. Parti olarak bu konuya eğileceğiz ve arkadaşa sahip çıkılacak. Olayın nedenini bilmiyorum" diye konuştu.

 

NEREDE BULUNDUĞU BİLE MUAMMA

Başkan Şeşen'in nerede ve kim tarafından buluduğuyla ilgili olarak da çeşitli iddialar ortaya atıldı. Önce, Şeşen'in kent dışındaki kır evinde, şuuru kapalı halde, masasının üzerinde ilaç kutuları ve bir bardak suyla birlikte bulunduğu bilgileri geldi. Ancak bir açıklama yapan CHP Kırklareli İl Başkanı avukat Turgut Dibek; "Başkanı evinde yalnız bir şekilde bizzat ben bulup hastaneye götürdüm. İntihar iddiaları asılsızdır. Bu açık bir zehirlenme olayıdır" açıklamasını yaptı.

 

YOLSUZLUK İDDİALARI İÇİN MÜFETTİŞ İSTEMİŞTİ

Şeşen'in nasıl ölümle pençeleşir hale geldiğine yönelik karşılıkla açıklamalar sürerken çarpıcı bir iddia bir anda bomba gibi düştü. Bu iddiaya göre Şeşen göreve gelir gelmez önceki döneme ilişkin yolsuzluk iddialarını incelemeye aldı. Çünkü MHP'li belediye başkanı Cengiz Bağdan'ın dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı MHP'li Koray Aydın'ın girişimiyle afet fonundan 3 trilyonluk ödenek alındığı biliniyordu. Bu fonun şehiriçi düzenleme, kaldırım, tretuar yapımında kullanılması sırasında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin iddiaların soruşturulması için Şeşen İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişler istedi.Bunun üzerine Kırklareli'nde oldukça güçlü olduğu bilinen, ülkücü terörün önde gelen isimlerinden Oral Çelik'le yakınlığıyla bilinen Bağdan'ın çok rahatsız olduğu vurgulandı.Bu olayın ardından Şeşen'in sürekli tehdit altında olduğu, bu durumdan bunalarak yakın çevresine "Bunaldım. Bu siyaset bana göre değil" dediği dile getirildi.