Yalova’da bulunan Sefine tersanesinde yüksekten düşerek yaşamını yitiren işçi Yasin Demirdağ’a olayın ardından emniyet kemeri takılmak istendiği ortaya çıktı. Tersanede çalışan işçiler duruma müdahale etti.

Ölümün ardından iş güvenliği!
Olayın ardından emniyet kemeri takılmak istenmesine işçiler engel oldu. (Fotoğraf: Limter İş )

Haber Merkezi

DİSK’e bağlı Limter İş, Yalova Sefine Tersanesinde Özyılmazlar taşeron firmasında çalışan ve yüksekten düşerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki Yasin Demirdağ’a ölümünün ardından emniyet kemeri giydirilmeye çalışıldığını ve ölen işçinin arkadaşlarının duruma müdahale ettiğini duyurdu.

Limter İş’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu alçak düzene birlikte son verelim! Yalova Sefine Tersanesinde yüksekten düşerek ölen Yasin Demirdağ’a İş güvenliği kendini kurtarmak için emniyet kemeri giydirmeye çalışırken işçi arkadaşları müdahale ediyor" denildi.

Demirdağ, geçtiğimiz günlerde yüksekten düşerek yaşamını yitirmişti. Tersanede çalışan işçiler, Demirdağ’ın emniyet kemerinin bağladığı yerin kopması üzerine yüksekten düşerek hayatını kaybettiği bildirmişti. Sefine Tersanesi’nde çalışan birçok işçi tersanede çok uzun saatler çalışıldığını sabah 08:00 saatlerinde girerek saat 22:00 kadar çalıştırıldıklarını bazı arkadaşlarının 93 yövmiye yaptıklarını dile getirmişlerdi.

8 YILDA 226 ÖLÜM

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 6331 Sayılı İSG Yasası’nın yürürlüğe girdiği 2013 yılından 2021 yılına kadar tersane/gemi sektöründe 226 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini açıklamıştı. İş cinayetleri Tuzla, Aliağa ve Altınova’daki tersanelerde yoğunlaştı. Açık denizde birçok gemi işçisi de can verdi. En çok ölümün boğulma, ezilme, yüksekten düşme, patlama, yanma, kalp krizi ve nesne çarpması sonucu meydana geldiğini açıklayan İSİG, tersanelerde taşeron sisteminin ölümlere yol açan çalışma koşullarını oluşturduğunu, gemi işçilerinin ise açık denizde kuralsız bir çalışmaya maruz kaldığını duyurmuştu.