Urfa’da evli olduğu erkek tarafından katledilen Arzu Elen’in kardeşi Rahime Elen, olayı anlatırken “Katil, kardeşim ölürken başında beklemiş” dedi. Elen, yetkililere “Kadınları yalnız bırakmayın” çağrısında da bulundu.

Ölünceye kadar başında beklemiş
Arzu Elen. (Fotoğraf: BirGün)

İlayda KAYA

Urfa’da yaşayan Arzu Elen, evli olduğu M. Elen tarafından 143 gün önce kafasından tabancayla vurularak öldürüldü. Arzu Elen’in kardeşi Rahime Elen adalet çağrısı yaparak “Hala tehdit ediliyoruz. Kardeşimi öldüren cezasız kalmasın” dedi.

Urfa’da yaşayan 34 yaşındaki Arzu Elen, evli olduğu 37 yaşındaki M. Elen tarafından geçen sene 4 Eylül’de Fırat Nehri kenarında silahla vurularak katledildi. Arzu Elen’i öldürdükten sonra kaçan M. Elen, polis ekipleri tarafından aynı gün tarlada saklanırken bulundu. Gözaltına alınan M. Elen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. M. Elen ile Arzu Elen’in 2008 yılında evlendiklerini söyleyen Arzu Elen’in kardeşi Rahime Elen, gözyaşları içinde şunları anlattı: “Evlilikleri süresince kardeşime her zaman şiddet uyguladı. En son çocuklarını, göstermemekle tehdit ediyordu. Evine bakmıyordu. Zaten tüm bankalara borcu vardı ve hacizliydi. Evine bakmayan bir erkek. Çocuklarına da şiddet uyguluyordu. Hatta kardeşim, gördüğü şiddetten çocuğunu bile düşürdü. Hastanede gördüğü başka tedaviler de oldu. Kardeşim kaç kere darbedildi ve hastaneye kaldırıldı. Darp raporları da vardı."

“Kardeşimin sığınacak yeri yoktu” diyen Rahime Elen “Kardeşime iftira attı. Aldattığını söyledi. Öyle bir durum yaşanmadı. Ayrılmak istedi ama çocuklarıyla tehdit ettiği için hep geri döndü. 3 çocuğunu da bırakamadı. Çocukları uğruna o erkeğe döndü ve en sonunda çocukları uğruna canını verdi” dedi.

ŞİDDETTEN KAÇAMADI

Arzu Elen ile katledilmeden 3 gün önce telefonda konuştuğunu anlatan Rahime Elen “Kardeşim resmen eşinden ve şiddetinden kaçıyordu. Hatta o erkek kaç kez kardeşimi sordu ama söylemedim. Kardeşimi iki kere ölümden ben kurtardım. Kaç kere sığınma evine gitmesini söyledim. Ama dinletemedim. ‘Çocuklarımı almadan hiçbir yere gitmeyeceğim ben’ dedi. Olay günüyle ilgili de şahsın ifadelerini biliyorum. Kardeşimi öldürdüğünü itiraf etmiş. Pişmanmış. Benim kardeşim gitti ne pişmanlığından bahsediyor? Bilerek katletti benim kardeşimi. Kardeşime engelli raporunu vereceğini söyleyerek yanına gitmiş. Kardeşim bu sayede maaşa bağlanacak, düzen kuracaktı. Ama kandırıyor. Vermiyor, anlaşmalı da boşanmıyor. Sonra arabayla zaten hazırladığı yere gitmişler. Orada kardeşime öldüreceğini söylemiş. Kardeşim çok yalvarmış. Kardeşimi kaçarken silahla arkasından vurmuş. Bir tanesi ensesine gelmiş. Ölene kadar da başında beklemiş.”

DURUŞMA 9 MART’TA

M. Elen’in yalan ifade verdiğini de söyleyen Rahime Elen “İfade verirken davranışlarından şüphelenildi ve anlaşıldı. Başından beri adaleti yanıltmaya çalışıyor” dedi. Yetkililere de seslenen Rahime Elen “Artık kadın cinayetleri son bulsun. Yani evlilik haksa boşanmak daha hak. Kadınlar korunsun. Kimse ölmesin yani. Devlet arkasında dursun. En ağır cezaları alsın bu şahıslar. Cezasını versinler. Benim kardeşimin zihinsel engeli vardı. Bunu da göz önünde bulundursunlar. İndirim uygulayacaklar, iyi hal indirimi verecekler diye çok korkuyorum. İftira atıyor kardeşime. Ablamın katilinin bazı akrabaları beni ve ailemi tehdit ediyor. Davamızın arkasında durmayalım istiyorlar. Onlarla ilgili de uzaklaştırma aldırdık” ifadelerini kullandı. Rahime Elen sıradaki duruşmanın 9 Mart’ta görüleceğini de söyledi.

***

SOKAK ORTASINDA KATLEDİLDİ

Bursa'ın Osmangazi ilçesinde bir gece kulübünde solist olarak çalışan Nurcan İnan, evine gitmek üzere mekândan ayrıldı. İnan’ın, evinin önüne geldiği sırada, İzzet A. İsimli tanıdığı bir erkek tarafından yolu kesildi. Bir süre sokakta konuşan ikili arasında tartışma çıktı. Nurcan İnan’ın kızı Yağmur da sesler üzerine evden çıktı. Bu sırada İzzet A. tabancayla Nurcan İnan'a ateş ederek başından vurdu. İnan’ı vuran İzzet A. olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyanların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan kadın, ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Nurcan İnan’ın cenazesi otopsi işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. İzzet A. ise Yıldırım ilçesinde yakaladı.