KARDELEN KOCATÜRK CHP ve HDP’nin de desteklediği Saadet Partisi (SP) Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ahmet Faruk Ünsal kazanacaklarından emin. Kendi adı üzerindeki birleşmenin tabanın gönlünde gerçekleştiğini kaydeden Ünsal, CHP ve HDP tabanının yanı sıra yaşanan sıkıntılardan bıkmış AKP tabanındaki seçmenin de kendisine oy vereceğini söyledi. Ünsal, bu durumdan dolayı farklı kesimlere ulaşmakta zorlanmadıklarını ifade etti. […]

On beş yılın hesabı sandıkta sorulacak

KARDELEN KOCATÜRK

CHP ve HDP’nin de desteklediği Saadet Partisi (SP) Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ahmet Faruk Ünsal kazanacaklarından emin. Kendi adı üzerindeki birleşmenin tabanın gönlünde gerçekleştiğini kaydeden Ünsal, CHP ve HDP tabanının yanı sıra yaşanan sıkıntılardan bıkmış AKP tabanındaki seçmenin de kendisine oy vereceğini söyledi. Ünsal, bu durumdan dolayı farklı kesimlere ulaşmakta zorlanmadıklarını ifade etti.

Çalışmalarınız nasıl gidiyor?

17 yıldır tek başına ülke yönetiminde olan AKP, Adıyaman’ı da 15 yıldır yönetiyor. Hem siyasi iktidarın hem de bu iktidarın kentteki yönetiminden bıkmış, yorulmuş halkta büyük bir değişim umudu var. Yönetimlerin değişeceğine dair beklenti ile seçimlere yaklaşılıyor. Bundan dolayı da şahsıma karşı büyük bir ilgi ve saygı var. Bunun nedeni hem yönetenlerden halkın bıkmış durumda olması, hem de son yıllarda giderek daha da artan iktidarın kullandığı ayrıştırıcı ve nefret dili. Bu dil ve yaklaşım insanları ciddi olarak yormuş durumda. Saha da bu gidişin durdurulacağına olan büyük bir inanç söz konusu. Biz de bu havayı hissediyoruz ve seçim çalışmalarımızı bu doğrultuda, başarılı bir şekilde halkın yoğun ilgisi ile devam ediyor.

• CHP, HDP’den de destek alıyorsunuz. Bu iki partinin seçmenine ulaşabiliyor musunuz ?

Seçimlere partiler ayrı ayrı katılsaydı sonuç alamayacaktık. Bizim adaylığımız önemli bir alternatif oldu. Seçeneksizmiş gibi görünen AKP adayı karşısında halkın alternatif arayışının sonucu olarak adaylığım ortaya çıktı. Birleşme, tabanın gönlünde gerçekleşti. Taban öyle bir aday çıkartalım ki, hem AKP’nin tabanından oy alalım hem de CHP, HDP ve SP tabanı bu adaya baktığı zaman kendisinden bir parça görsün diye bir arayışa girdi. AKP tabanı da bıkkın, üzgün, mutsuz. Bütün bir kitle devlet gücünü kullanan iktidarın adayı karşısına, en güçlü adayla çıkmak için bastırıyordu. Ayrı ayrı adaylarla seçimlere girildiğinde bir sonuç vermeyeceğini gören muhalefet partileri ortak bir aday konusunda anlaştı. Doğrusu benim AKP karşısında yarışı kazanabilecek bir isim olduğu konusunda geniş bir mutabakat oluştu. Bu nedenle parti tabanlarına ulaşmakta zorluk çekmiyoruz.

• Adıyaman’da en büyük sorunun ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Adıyaman’da merkezi yönetimin uyguladığı büyük bir sıkıntı var. Bunun dışında da belediyenin yapmış olduğu faaliyetlerde sorunlar var. Bu seçimde yurttaşımız AKP’nin oylarını azaltıp, burada mahalle idarelerde bir görev değişikliği yapabilirse hükümete iyi bir mesaj vermiş olacak. Yönetime vereceği en iyi mesaj ise tütün. Tütün kenti Adıyaman’da üreticiler mağdur edildi, tütün yok edildi. Amerikan tütünü piyasaya gümrüksüz girerken, Adıyamanlı tütün üreticileri cezalandırılıyor.

Burası tarım bölgesi ve maalesef sulu tarım hala bu kentte mevcut değil. Burada kullanılan elektrik fiyatları çok yüksek bizde bu alanda daha ucuz olması için bu kente sulama barajı yapmayı hedefliyoruz. İdare bakımda alt yapı sorunu var. Çevre yoluna ihtiyaç var ve trafik sorunu mevcut. Maalesef alt geçitler ve kavşaklar yapılmadığı için çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Katı atık arıtma tesisine ihtiyaç var. Kongre salonuna ve kent meydanımız yok. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda kadınlarımızın kendi yaptıkları şeyleri satılmasını sağlamak ve emeklerinin karşılığını almaları bakımından kalıcı pazar projemizi yapmayı düşünüyoruz.

• Şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Seçimler başa baş gidiyor. Ama biz alacağımızı düşüyoruz. Halk da biz de kazanacağımızdan eminiz. İnancımız yüksek. Kentte 15 yılın yarattığı büyük bir hayal kırıklığı var. Adıyaman halkı, 15 yılın hesabını sandıkta soracak. 31 Mart da bunun kanıtı olacaktır. Hep birlikte kazandığımızı göreceğiz.