On Kaplan gücünde gerici

Yeni Şafak gazetesinin gerici eğitime düzdüğü methiyelerle bilinen yazarlarından Yusuf Kaplan bugün yine ilginç bir yazı kaleme aldı. Kaplan yazısında Anadolu kentlerinde bulunan gençlerin ‘çok büyük’ bir sorunla karşı karşıya olduğunu iddia etti. Kaplan’ın büyük sorun diye tanımladığı durum ise ‘Anadolu kentlerinde üniversite okuyan öğrencilerin yaşam tarzıydı. Anadolu kentlerine üniversite kurulmasını ‘kendi ayağımıza sıkıyoruz’ diye yorumlayan Kaplan’a göre bu kentlerde üniversite okuyan öğrencilerin gittiği barlar kentlerin dokusunu bozuyor.

Üniversitelerde 'ahlâkî çürüme'nin olduğunu iddia eden ve çözüm olarak eğitimi daha da gericileştirmeyi öneren Kaplan’ın düşüncelerini dile getirdiği bölüm ise şöyle: Adım adım gelmiş! İki yıldır adım adım Anadolu’yu dolaşıyorum; üniversitelerde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında konferanslar veriyor, çeşitli sempozyumlara katılıyorum. Son bir kaç yıla kadar Anadolu’dan ümitliydim. Ama son yıllarda Anadolu’nun en küçük şehirlerinde bile başdöndürücü bir kültürel çözülme, sefih bir ahlâkî çürüme ve ürpertici bir yozlaşma gözlemliyorum. Yaklaşık 50 civarında medresenin bulunduğu “medreseler şehri” Siirt”e bir ayda iki kez gittim. Ve sokaklarda, caddelerde televizyonlardaki adeta gençlik dizilerinden fırlamış “sarsak” oğlanlar ve kızlar görünce başımdan kaynar kazanlar döküldü! Nereden çıkmıştı bu tipler birdenbire? Elbette ki, üniversitelerden.

‘ÜNİVERSİTELER ÖLDÜRÜYOR'
Kaplan üniversiteleri sorun olarak gördüğü bölümde ise şu ifadeleri kullandı: "Üniversiteler, çocuklarımızı yetiştireceğine öldürüyor! Sadece çocuklarımızı değil, üniversitelerin bulunduğu şehri de hızla yozlaştırıyor, çözüyor, bitiriyor! Sonuçta Anadolu’nun en ücra köşelerinde hızla üniversite açarak kendi ayağımıza kurşun sıkıyor, geleceğimizi, genç kuşaklarımızı üniversitelerin bulunduğu ortamlarda pespaye, yoz, postmodern, sefih kültür cangılının ortasında kendi ellerimizle öldürüyoruz!"