Önder Babat 13 yıl sonra vurulduğu yerde anıldı

ZEYNEP KURAY - @zeynokuray

İstanbul Üniversite öğrencisi Önder Babat katledilişinin 13. Yıldönümünde vurulduğu noktada anıldı. Çok sayıda sosyalist örgütünün katıldığı anmada, Babat’ın bıraktığı mücadele mirasını yükseltme sözü verildi.

Devrimci Hareket üyeleri, 13 yıl önce Beyoğlu İmam Adnan Sokağı’nda katledilen İstanbul Üniversite öğrencisi Önder Babat’ı andı. ÖDP, BHH, ESP, Kaldıraç, SDGF, Devrimci Parti, Dev-Güç, Odak gibi çok sayıda siyasi partinin katıldığı anmada, Önder Babat’ın fotoğraflarının kırmızı karanfillerle donatıldı; “Önder Babat için hep aynı inatla burada” yazılı pankart açıldı. Önder Babat ve hayatını kaybeden tüm devrimciler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde hep bir ağızdan, “ Önder Babat ölümsüzdür”, “ “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek”, “ Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.

onder-babat-13-yil-sonra-vuruldugu-yerde-anildi-252889-1.

SORARLAR BİR GÜN SORARLAR…

Anmada, ilk sözü alan Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Temsilcisi Burak Yücel, İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi Önder Babat ‘ın tam 13 yıl önce bu noktada vurulduğunu hatırlattı. Halk ozanı Ruhu Su’nun, “ Şişli Meydanı’nda üç kız” türküsünü anımsayan Yücel, Önder Babat’ın ve katledilen tüm devrimcilerin bir gün hesabının sorulacağını vurguladı. Yücel, “ Onların bize bıraktığı mücadele mirasını yükselteceğiz” dedi.

ÖNDER MAZLUMLARIN YOLDAŞIYDI

Burak Yücel ‘in ardından açıklama Devrimci Hareket Dergisi Yazı işleri Müdürü Eray Sargın tarafından okundu. Hukukun, adaletin, aydınlığın, eşitlik ve özgürlük izinde olan Önder Babat’ın tam 13 yıl önce bu noktada katledildiğini belirten Sargın, “Onun şahsına bu değerlere kurşun sıkanlar aradan geçen 13 yılda memleketimizi yangın yerine çevirdi” diye konuştu. Önder ‘in bu gidişata hem Hayır demenin hem de alternatifini geliştirmenin gençlik mücadelesindeki özverili öznelerinden biri olduğunu vurgulayan Sargın, “ Önder, işi ve ekmeği elinden alınarak intihara sürüklenen Mehmet Fatih Traş’ın omuzdaşı, 10 Ekim katliamında yitirdiğimiz öğretmen Ata Önder Atabay’ın yoldaşı ve sömürüsüz bir dünya düşü kuran tüm insanlığın kardeşiydi” dedi. Sargın, Önder’in iş cinayetlerinde katledilen işçilerin, sokak ortasında öldürülen kadınların, tarikat-cemaat yurtlarında tecavüze uğrayan, yangınlarda boğulan çocukların, Miting meydanlarında bombalayan gençlerin, gerçeği haykırdığı için parmaklıklar ardına koyulan gazetecilerin , evleri-kentleri başlarına yıkılanın, siyasi temsilcileri zindanlara atılan Kürtlerin, Ortadoğu’da emperyalistler saldırganlığa maruz kalarak yurtlarını terk etmek zorunda kalan milyonların savunucusu olduğunu söyledi.

Önder’in ideallerini kendine miras edilen gençliğin bu karanlığı yırtarak, sömürünün, yağmanın, talanın, katliamların olmadığı; güler yüzlü çocukları özgürlük ülkesini kuracaklarını kaydeden Sargın, “ Bu gidişata Hayır diyerek halklarımız için yeni bir başlangıcın kapısını aralayacağız” dedi.