GIda Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 bütçeleri için söz alan BDP İstanbul Milletvekili...

GIda Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 bütçeleri için söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ve sanatçıların maruz kaldığı baskıyı eleştirdi.
Günay'ın saygı ve sevgi duyduğu bir kişi olduğunu dile getiren Önder, İzmir'de Gogol'un ''Palto'' adlı oyununu oynayan Yenikapı tiyatrosu sanatçılarının 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldığını ifade etti.
Önder, ''Eğer ben Kültür Bakanı olsaydım fena halde rahatsız olurdum. Çok mübalağalı bir şey söyleyeyim; istifa ederdim. Normal bir tepki olurdu bu ama günümüzde mübalağalı sayılıyor'' dedi.
Mahkemenin, oyunu ''halkı askerlikten soğutmak'' olarak gördüğünü anlatan Önder, bir yandan bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme getirilmesinin çelişki olduğunu ifade etti.