Önkibar'ın kitabı, Bahçeli'ye 'donanımsız' denildiği için toplatılmış

Sabahattin Önkibar’ın Kırmızı Kedi tarafından basılan 'Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey'' adlı kitabı hakaret gerekçesiyle değil Bahçeli'ye "donanımsız" dendiği için toplatılmış.

AĞIR SALDIRI GEREKÇESİYLE TOPLATILMIŞTI

Kitabın 19 Ocak Perşembe günü dağıtılmasının ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin manevi kişiliğine ağır saldırı olabileceği ve bunun bir mağduriyete neden olabileceği iddiasıyla dağıtımın tedbiren durdurulması istenmiş; bunun üzerine de Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, itirazı kabil olmak üzere, kitabın dağıtımının durdurulmasına karar vermişti.

YAYINEVİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kırmızı Kedi Yayınevi'nden toplatma kararına tepki gösterilmiş, "Bu ülkede Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey toplatılıyorsa Cin Ali serisi dışında her kitap her an toplatılabilir demektir. Bu duruma itiraz etmek sadece bizim değil, bütün yayıncıların, gazetecilerin, yazarların üstüne vazifedir. Değinmeden geçmeyelim. Ses çıkarmayanların, görmezden gelenlerin de farkındayız. Onlar için üzülüyor, onlar adına da utanıyoruz" denilmişti.

BAHÇELİ'YE 'DONANIMSIZ' DENİLDİĞİ İÇİN TOPLATILMIŞ

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 3 Şubat 2017 tarihli ek karar tutanağında ise kitabın hakaret gerekçesiyle değil, Bahçeli'ye 'donanımsız' denildiği için toplatıldığı görülüyor.

Dava tutanağında toplatma gerekçesi olarak kitapta yer alan, ''Kağıt üzerinde güya üniversitede öğretim elemanıydı ama o kadar donanımsızdı ki'', ''25 dakika boyunca sorduğum teknik değil siyasi sorulara bile önceden hazırlanmış notlarla karşılık verdi. Hakikaten donanımsızdı...'' bölümleri gerekçe gösterildi.

onkibar-in-kitabi-bahceli-ye-donanimsiz-denildigi-icin-toplatilmis-244774-1.

onkibar-in-kitabi-bahceli-ye-donanimsiz-denildigi-icin-toplatilmis-244775-1.