Gezi Direnişi'nde çocuklarını kaybeden anneler, Licê’de geçen yıl askerler tarafından katledilen Medeni Yıldırım’ı vurulduğu yerde andı. Ethem, Ali İsmail, Berkin ve Ahmet’in anneleri ve Medeni’nin annesi Fahriye Yıldırım, “Oğullarımızla gurur duyuyoruz’’ dedi

Onlar halkların gururudur

Gezi Direnişi'nde çocuklarını kaybeden anneler, Licê’de karakol protestosunda geçen yıl askerler tarafından katledilen Medeni Yıldırım’ı vurulduğu yerde andı. Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Ahmet Atakan’ın anneleri ile Ankara Dayanışması heyeti, 2013 yılı Haziran ayında Licê’deki karakol protestosunda askerin halkı taraması sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ı katledildiği yerde andı. Anmaya Medeni Yıldırım’ın annesi ve abisi ile çok sayıda yurttaş da katıldı.

Medeni’nin annesi Fahriye Yıldırım, oğlunun Ethem’in hayatını kaybetmesinden çok etkilendiğini belirterek, ‘’Devlet zorbalık yapıyor. Direnen herkesi katlediyor. Ama şehit olmak herkese nasip olmaz. Oğlumuzla gurur duyuyoruz’’ dedi. Ethem’in annesi Sayfı Sarısülük de, çocuklarının inandığı yolda yürüdüğünü belirterek, “Bizim çocuklara iyi şeyler nasip oldu, ama katillerin çocukları hep hırsızlıkla bilinecek’’ dedi. Anma, Licê’de karakol ve kalekol yapımına karşı 43 gündür direnişte bulunan yurttaşların ziyaret edilmesi ile son buldu.  

Öte yandan Licê’de karakol ve kalekol yapımını protesto eden halka askerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Hacı Baki Akdemir ve Ramazan Baran ile tüp patlaması sonucu yaşamını yitiren Ayhan Nazlıer ve Serdar Demirok için direniş çadırının bulunduğu alanda mevlit verildi.

(Özgür Gündem)