Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve sopalı sivil saldırganlar tarafından darp edilerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölüm yıldönümünde memleketinde anıldı. Anne Emel Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, " Bir Ali İsmail gitti binlerce Ali İsmail geldi. Yarının Ali İsmail’leri… Yarının gençleri, umudumuz" dedi. Abi Gürkan Korkmaz, " Binlerce çocuğa Ali İsmail adı verildi. Bugün adı başka sesi başka binlerce Ali İsmail var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Onu kaybettik ama bugün adı başka, sesi başka binlerce Ali İsmail yaşıyor

SEMRA KARDEŞOĞLU

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve sopalı sivil saldırganlar tarafından darp edilerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölüm yıldönümünde memleketinde anıldı. Korkmazın yaşadığı Antakya Ekinci Mahallesi’nde akşam saatlerinde düzenlenen etkinliğe annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz katıldı. Evvel Temmuz Festivali kapsamında yapılan etkinlikte mahallede yaşayan depremzedeler de yer aldı.

Anne Emel Korkmaz, konuşmasına “Ali İsmail’i 10 yıl önce kaybettik ama görüyorum ki yüzlerce, binlerce Ali İsmail var” diyerek başladı. Anne Korkmaz, “Onu katledenler Ali İsmail’i öldürdük sanıyorlar ama bilmiyorlar ki bir ölüp bin dirildik. Bir Ali İsmail gitti binlerce Ali İsmail geldi. Yarının Ali İsmail’leri… Yarının gençleri, umudumuz, çocuklarımız Ali İsmail’in düşünceleriyle büyüyecekler, var olacaklar. Aliş’imi çok özlüyorum ama sizleri gördükçe umutlanıyorum, güç alıyorum. İyi ki varsınız. İyi ki yanımızdasınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Abi Gürkan Korkmaz da burada bir konuşma yaptı. Abi Korkmaz, şunları kaydetti: “Ali İsmail’i 4 polis 4 fırıncı 8 kişi darp etti. Hastaneye gitti doktor muayene etmedi.  Karakola gitti ertesi gün hastaneye tekrar gitti doktor dedi ki önce karakola git ifade ver, karakola gitti başka karakola gönderdiler. Artık konuşamaz halde zorla ifadesini verdi ve hastaneye gittiğinde bilincini kaybetmişti. O süreçte savcılık hiçbir şekilde etkili bir soruşturma yürütmedi. Maalesef hayatını kaybettikten sonra kamuoyu baskısıyla dava açıldı ama mağduriyet bitmedi. Bu defa sırf toplum bu davayı takip etmesin diye davayı Kayseri’ye kaçırdılar. Kayseri’deki mahkeme de durmadı, ödül gibi ceza verdi; en ağır ceza alan polis sadece 3 yıl yatıp serbest kaldı ve elini kolunu sallayarak dolaşıyor Ali İsmail’in katilleri… Binlerce çocuğa Ali İsmail adı verildi. Bugün adı başka sesi başka binlerce Ali İsmail var. Vakıf kurduk, 300’ü aşkın öğrenciye burs veriyoruz, Gambiya’da bir kardeş köyümüz var, burada su kuyusu açtık Ali İsmail adına. Dedik ki Eskişehir’de heykeli kuşlara su veriyor, Afrika’da da susuz insanlara su versin.”

Konuşmaların ardından sanatçı Hüsnü Arkan konser verdi.

2 Haziran’da aralarında polis Mevlüt Saldoğan’ın da bulunduğu faşist grubun saldırısına uğrayan Ali İsmail, 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013'te yaşamını yitirmişti.