Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklanan Birleşik Haziran Hareketi İzmir Yürütme Üyesi Onur Kılıç’ın tutuklanmasına itiraz edildi. Tutuklama kararını veren 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunan avukatları, Kılıç’ın tutukluğunun kaldırılarak serbest bırakılmasını talep etti

Onur Kılıç'ı serbest bırakın!

GÜLSEN CANDEMİR - İZMİR

Buca Cezaevinde Cuma gününden bu yana tutuklu bulunan Birleşik Haziran Hareketi İzmir yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç’ın serbest bırakılması için mahkemeye başvuru yapıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği'nden avukatlar, Onur Kılıç için Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptıkları tutukluluğun kaldırılması talebinin ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da katılarak Onur Kılıç’ın serbest bırakılmasına destek verdiği eylemde hukukçular, hükümetin meclise yeniden getirdiği iç güvenlik yasasının aslında uygulanmaya İzmir’den başlandığını belirtti.

TEK ADAMA KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN TUTUKLANDI
‘Onur Kılıç hepimizin onurudur’ diyerek sözüne başlayan Metin Feyzioğlu, Kılıç’ın tek adamlığa ses çıkardığı için tutuklandığını söyledi. “Biz hukukçuyuz, bize insan hakları, onur ve hukuk lazım. Anasının diz kapağını üstünden rahatsız olanlar, 6 yaşındaki çocuk evlenebilir diyenler lazım değil” diyen Feyzioğlu, bu tek adam düzenine karşı çıkan herkesin bir arada tek ses olması gerektiğini belirtti.

Açıklama boyunca adliye önünde Onur Kılıç’a destek olanlar, sık sık Kılıç’ın suçlandığı ‘Hırsız, katil Erdoğan’ sloganını attılar.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da yaptığı basın açıklamasında iç güvenlik yasa tasarısının İzmir’de bir kaç gündür zaten uygulandığını söyleyerek buna karşı günledir mücadele ettiklerini söyledi. Özcan, açıklamadan sonra TBB Başkanı Feyzioğlu ile Adliye içerisinde iç güvenlik paketine karşı çıkan ve Özgecan Aslan’ın ölümüne karşı tepki için yapılan ‘Hukuk nöbeti’ne katıldılar.

YASA İZMİR’DE UYGULANMAYA BAŞLADI
Baro başkanlarının ardından ÇHD sözcüsü Ayşegül Karpuz da açıklama yaptı. Onur Kılıç ve ardından ona destek verdikleri için tutuklanan Kadir Yavaş ve Şafak Kurt’un haksız ve hukuksuz yere tutuklandığını açıklayan Karpuz, Onur Kılıç’a reva görülen muamelenin kanundışı olduğunu söyledi. Meclisten geçirilmeye çalışılan iç güvenlik yasa tasarısının İzmir’de günlerdir uygulandığını ifade eden ÇHD sözcüsü yasanın çıkmaması için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

HALKIMIZI TAYYİPTEN KORUYACAĞIZ
Onur Kılıç’ın babası Kemal Kılıç da öfkesini haykırıp polislere hakimlere seslenerek ‘Siz asıl hırsızları, katilleri tutuklayın’ dedi.
Son sözü alan Birleşik Haziran Hareketi İzmir sözcüsü Erkan Altuner ise, iç güvenlik yasasının AKP’yi hatta Recep Tayyip Erdoğan’ı koruma yasası olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanına seslenen Altuner “Hala zamanın var, derhal tüm görevlerinden istifa et, bağımsız mahkemelere teslim ol, biz senin yargılanman önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Gel bugün hesap ver çünkü yarın çok geç olabilir” dedi. Okun yaydan çıktığını belirten Altuner, “And içtik, bizim için namustur, halkımızı AKP’den ve Recep Tayyip Erdoğan’dan koruyacağız” diyerek sözlerine son verdi.

***

Akhisar ve Fatsa'da savcı Hazirancıları ifadeye çağırdı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 'Hırsız, Katil Erdoğan' sloganı attığı gerekçesiyle tutuklanan Şafak Kurt'a destek eylemi gerçekleştiren Hazirancılar savcılık tarafından ifadeye çağırıldı. Sıla Güven ve Fadıl Gezen'in 'Şafak Kurt serbest bırakılsın' eylemindeki sloganlar ve basın açıklaması nedeniyle savcılığa çağırıldıkları öğrenildi. Öte yandan Ordu'nun Fatsa ilçesinde de iki Hazirancının aynı gerekçe ile savcılığa çağırıldığı belirtildi.

Kocaeli'de Salih Kara Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten gözaltına alındı. Kara'nın evinde arama yaptığı bildirildi.