Onur Kılıç’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi: Her şey usul ve yasaya uygunmuş!

İzmir’de Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç’ın tutukluluğuna yapılan itiraz keyfi olarak reddedildi. Redde gerekçe olarak, Kılıç'ın tutklanmasında usul ve yasaya aykırı bir durum tespit edilememesi gösterildi.

Oysa, Kılıç'ın tutuklama kararını veren mahkeme bir hukuk skandalına imza atmıştı. Mahkeme kararında ‘delillerin henüz toplanamadığını’ belirtildi, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun katalog suçlar kapsamında olduğunu iddia edilerek Kılıç’ın tutuklanması kararı verildi.

İzmir 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ret kararının gerekçesinde "Şüphelinin üzerien atılı suçu işlediğine ilişkin soruşturma dosyası içerisindeki mevcut delil durumu, atılı suçun vasıf ve nahiyeti, tutuklama kararından bu yana şüpheli lehine bir değişme ve gelişme bulunmaması ile şüphelinin tutuklulukta geçirdiği süre de dikkate alındığında İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin şüpheli hakkında vermiş olduğu tutaklama kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı anlaşılmış olup, şüpheli müdafinin itirazının reddine karar vermek gerekmiştir" denildi.

 

 

Kılıç’tan sonra aynı gerekçeyle tutuklanan Kadir Yavaş ve Arif Buğra Aydoğan, yapılan itirazlar sonunda serbest bırakılmıştı.

13 Şubat'ta düzenlenen laik ve eğitim boykotundan bir gün önce, Ocak ayında bir eylem sırasında "Hırsız katil Erdoğan" sloganı attığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Kılıç'ın serbest bırakılması için çağrılar artıyordu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'dan Uluslararası Af Örgütü'ne kadar çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, Kılıç'ın tutukluluğunu hukuksuz ve ifade özgürlüğüne darbe olarak nitelemişti.

Kılıç'ın üyesi olduğu Birleşik Haziran Hareketi de tutuklanmasına gerekçe gösterilen slogana imza attıklarını açıklayarak, hakimlere "gerçek katillerin ve hırsızların tutuklanması" için seslenmişti.


Onur Kılıç'ın avukatları dün, 17 Şubat Salı günü ilk itirazlarını mahkemeye iletti. Hakim başvuruyu reddedince, avukatlar bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Bugün de üst mahkeme de tutukluluğa yapılan itirazı reddetti.

(BİRGÜN HABER MERKEZİ)

Onur Kılıç'ın tutuklanmasında hukuk skandalı: Hakaret 'katalog suç' kapsamına alındı

Onur Kılıç'ı serbest bırakın!