Onur Kılıç protestosuna katılan Kadir Yavaş 'Erdoğan'a hakaret' gerekçesiyle tutuklandı

CAN UĞUR

Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Yürütme Kurulu üyesi Onur Kılıç’ın İzmir’de “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla tutuklanmasını protesto ettikleri eylem sonrası aynı iddialar gerekçe gösterilerek Edirne’de gözaltına alınan Kadir Yavaş ve Manisa Akhisar’dan Şafak Kurt dün tutuklandı. Yavaş, Edirne’de önceki gün gerçekleştirilen eylemde ‘Hırsız, katil Erdoğan’ ifadelerini kullandığı için polisler tarafından sokak ortasında yaka paça gözaltına alındı. Gözaltının ardından geceyi emniyette geçiren Yavaş, savcılık kararıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi, mahkemede ise Yavaş’ın tutuklanmasına karar verildi. Yavaş’ın tutuklanma gerekçesi ise ‘Hırsız, katil Erdoğan’ ifadelerinin yer aldığı bildiriyi okumak.

AKHİSAR'DA DA TUTUKLAMA
Manisa Akhisar’dan Şafak Kurt ve Özgür Ergun katıldıkları eylemde ‘Hırsız, katil Erdoğan’ sloganı attığı için dün emniyete çağrıldılar. İfadesi alınan Kurt’un mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklanmasına karar verilirken Özgür Ergun ise denetimli serbestlik yasası çerçevesinde serbest kaldı.  

‘ARKADAŞIMIZIN YANINDAYIZ’
Tutuklanma kararının ardından kamuoyunun birçok kesimi karara tepki gösterdi. Birleşik Haziran Hareketi Edirne İl Koodrdinasyonu tarafından BirGün’e yapılan açıklamada Haziran Hareketi’nin susturulmaya çalışıldığını ancak baskılara teslim olmayacaklarını ifade etti. Açıklamada şunlara yer verildi: Hakaret suçundan kaçma şüphesiyle tutuklama çıkarılması hukukun bittiğinin göstergesidir. AKP ile bu hukuk bittiyse Haziran devreye girer. Biz de Kadir  Şafak ve Onur gibi katile katil, hırsıza hırsız demeye devam edeceğiz.
     

Edirne'de Onur Kılıç için yapılan protestoda gözaltı

İzmir'de Haziran Yürütme Kurulu üyesi Kılıç gözaltına alındı!

Onur Kılıç'ın tutuklanmasında hukuk skandalı: Hakaret 'katalog suç' kapsamına alındı