Onur Kılıç ve 8 Hazirancıya 'Hırsız, Katil Erdoğan' soruşturması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘hakaret’ iddiasıyla tutuklanan Onur Kılıç ve 8 Birleşik Haziran Hareketi üyesi hakkında, Onur Kılıç’ın 4 Mayıs tarihinde görülen davası öncesi İzmir Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklaması sırasında ‘Hırsız, Katil Erdoğan’ sloganı attıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

13 Şubat tarihinde yapılan ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ boykot eylemleri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘hakaret’ iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen ÖDP PM üyesi ve Hazirancı Onur Kılıç’ın 4 Mayıs’ta İzmir Adliyesi’nde yapılan duruşması öncesi basın açıklaması yapan 45 kişiden aralarında Onur Kılıç'ın da bulunduğu 9 kişi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'Katil, Hırsız Erdoğan' sloganları nedeniyle soruşturma açıldı.

8 Mayıs Cuma gününden itibaren 4’ü Birleşik Haziran Hareketi İzmir il yürütme kurulu üyesi olmak üzere toplam 9 Hazirancı, atılan “Hırsız Katil Erdoğan” sloganı gerekçe gösterilerek güvenlik şube müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı.


ONUR KILIÇ'A YENİDEN SORUŞTURMA
Soruşturma açılanlar arasında daha önce Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan  Onur Kılıç da bulunuyor. Kendi davası öncesi gerçekleştirilen basın açıklamasında atılan sloganlar nedeniyle Kılıç hakkında yeniden soruşturma açılmış oldu.

Onur Kılıç 13 Şubat tarihinde gözaltına alınmış 2 hafta cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti. Savcı Kılıç hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmış, davanın ilk duruşması 4 Mayıs'ta İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlamış, duruşma 23 Haziran tarihine ertelenmişti.

Böylelikle 13 Şubat'tan bu yana İzmir'de 19 Haziran üyesi hakkında Erdoğan'a 'hakaret' iddiasıyla soruşturma açılmış oldu.