Trans Onur Yürüyüşü için Taksim ve Cihangir polis ve barikatlarla ablukaya alındı. Polisler sadece Beyoğlu'nda çalışanların geçişine izin verdi. Polis müdahalesi sonrasında 8 eylemcinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Onur Yürüyüşü'ne Taksim'de polis ablukası: Gözaltılar var
Fotoğraf: Kaos GL / Twitter

Taksim'de gerçekleşmesi planlanan 9. Trans Onur Yürüyüşü'ne polis müdahale etti. Müdahale sonucunda eylemcilerin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. 

Yürüyüş öncesinde polis Taksim ve Cihangir'de barikat kurdu. Polisler sadece Beyoğlu'nda çalışanların geçişine izin verdi.

Ayrıca yürüyüş öncesinde İstanbul Valilği tarafından M2 Yenikapı – Hacıosman Metro hattının Şişhane ve Taksim istasyonuyla birlikte F1 Taksim – Kabataş Fünikiler Hattı, “ikinci bir duyuruya kadar” kapatıldığı duyuruldu. 

Harbiye'de Trans Onur Yürüyüşü öncesinde basın açıklaması okundu. 

POLİS MÜDAHALE ETTİ, 8 GÖZALTI

Saat 17'de başlayan yürüyüşe polis müdahale etti. Kaos GL'nin aktardığına göre bir 18 yaşından küçük olan 8 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL VALİSİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Trans Onur Haftası'nın 18 Haziran'daki Trans Onur Yürüyüşü ile sonlanacağı duyurulmuştu. İstanbul Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından Onur Yürüyüşlerine izin verilmeyeceğini açıklamıştı. İstanbul'da 2015 yılından beri İstiklal Caddesi'nde Onur Yürüyüşü'ne izin verilmiyor.

Ayrıntılar geliyor...