Demokrat

SİNAN K. BİLGENOĞLU
Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl Başkanlığı, PKK'nin devam eden ateşkes kararına rağmen Tunceli-Bingöl-Diyarbakır üçgeninde devam eden ve 6 PKK'linin öldürüldüğü askeri operasyonları protesto etti. İl Başkanı Doğan Erbaş tarafından yapılan açıklamada, "Askeri operasyonlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla çözüme hizmet etmeyecektir," denildi. KKK yetkilisi Karayılan ise operasyonlar nedeniyle ateşkesi yeniden gözden geçireceklerini bildirdi. Partililerin katılımı ile İstanbul Galatasaray'da yapılan basın açıklamasında, ateşkes kararına rağmen askeri operasyonların devam etmesi Türkiye'nin demokratik geleceğine, halkların kardeşliği düşüncesine, birlikte ortak yaşama indirilen ağır bir darbe olarak nitelendi. Erbaş, "Bu operasyonlar barış isteyen ele kurşun sıkılması anlamını taşır ve bu Kürt sorununda yaşanan çözümsüzlüğü daha da derinleştirir," dedi.

KARAYILAN'DAN AÇIKLAMA
CHP'nin Kürt sorununa yaklaşımı ile bugünün Türkiyesi'nde çoğulcu demokrasinin önündeki en büyük engeli oluşturduğu ifade edilen açıklamada, "Askeri operasyonlar, ülkede yeni can kayıplarına, yeni ekonomik kayıplara, doğa tahribatına ve yeni acılara neden olmaktan başka hiçbir yararı olmayacaktır. Bu konuda tüm demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz," ifadesinde yer verildi.

Öte yandan askeri operasyonların ateşkesi tehlikeye soktuğunu belirten KKK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, "Bundan sonra kopma olur. Ateşkesi yeniden gözden geçireceğiz," dedi. Toplumsal Demokrasi'nin haberine göre, Karayılan 1990'lardan beri Türkiye'nin birliğini savunduklarını, ancak çözüm geliştirilmemesi halinde Türkiye'den ümitlerini keseceklerini söyledi. Karayılan barıştan yana olanlardan gelişmelere seyirci kalmamalarını ve saldırılara karşı durmalarını istedi. Karayılan, "Bilinmelidir ki, herşeyin bir sınırı vardır," dedi