Operasyonların bir bileni Fuat Avni 'randevuyu verdi': 150 gazeteci gözaltına alınacak

Paralel yapıya yönelik olduğu iddia edilen operasyonları önceden bilen Twitter fenomeni Fuat Avni, yarın için İstanbul, Ankara ve Malatya merkezli büyük bir operasyonun sinyalini verdi.

Fuat Avni ,operasyonda İstanbul'da Zir Vadisi ve Poyrazköy'deki kazılarda çıkan bomba ve mühimmatla ilgili çalışma yürüten ekibin gözaltına alınmasının amaçlandığını belirtti.

 

 

'EKREM DUMANLI DAHİL ZAMAN GAZETESİNİN YARISI GÖZALTINA ALINACAK'
Özellikle yolsuzluk operasyonlarının ardından kabine içinden paylaştığı bilgilerle dikkat çeken Fuat Avni, bu konuda haber yapan birçok ismin de gözaltına alınacağını iddia etti. Twitter fenomenien göre listede şu isimler yer alıyor: Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş Mehmet Baransu, Emre Uslu. Öte yandan Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinin de gözaltına alınacağı öne sürüldü.

“Genel olarak operasyonun merkezi İstanbul TEM Şube. Ekrem Dumanlı dahil Zaman Gazetesi'nin neredeyse yarısı gözaltı listesinde” diyen Fuat Avni, operasyon kapsamında gözaltına alınacak gazeteci sayısını 150'ye yakın şeklinde açıkladı.

 

ANKARA'DA BÖCEK, MALATYA'DA HÜRKUŞ VE YAYINEVİ ODAKTA 
Fuat Avni, “Cemaat'in terör örgütü ve paralel devlet olduğu iddiasını ortaya atarak bugünlere zemin hazırlayan Tiran büyük operasyonun startını verdi. Yarın yani 12 Aralık Cuma günü İstanbul, Ankara ve Malatya merkezli operasyonlar yapılacak. (...) Cemaat geneline yargı ayağı, medya ayağı, emniyet ayağı gibi geniş çaplı operasyon yapılacak" diye yazdı.

Fuat Avni, "PKK'nın zamanı geldiğinde kullanmak üzere İstanbul'un çeşitli noktalarına gömdüğü bomba ve silahları emniyetçiler koydu denilecek.  Bazı polis memurları gizli tanık yapılarak 'Bu bombaları amirlerimiz koydu' ifadesi çoktan kayda geçirildi" dedi.

Fuat Avni, Ankara'daki operasyonun Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne böcek koydukları iddia edilen  kişilere karşı yapılacağını ve bu kapsamda 147 kişinin gözaltına alınacağını açıkladı. Malatya'daki operasyonun ise Hürkuş ve Zirve Yayınevi'nde yaşanan cinayet dosyasında görev alan 47 polisi kapsadığı belirtildi.

Fuat Avni, operasyon için düğmeye basan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı harekete geçiren sebepleri şöyle sıraladı; 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları, kaçak saray tartışmaları, torpil iddiaları, ekonominin beklendiği gibi gitmemesi, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının ardından AKP'nin içinde yaşanan tartışmalar ve Anayasa Mahkemesi korkusu.

ERDOĞAN, 'OPERASYON BAŞARILI OLURSA SEÇİMLERİ BİLE ASKIYA ALIRIZ' DEDİ


Ülke çapında 400 kişinin göaltına alıncağını öne süren Fuat Avni, şu bilgileri paylaştı; Cemaat'le birlikte muhalif basın ve merkez medya da operasyon kapsamına dahil edildi. Ülke çapında 400 kişinin gözaltına alınmasını hedefleyen operasyonla HÜKÜMET DARBESİ başlatıyor. Tiran 'Operasyon beklediğimizden güçlü bir etki oluşturursa gerekirse seçimleri bile askıya alırız' dedi. CHP-MHP ve Merkez Medya'nın karşı koyma ihtimaline binaen ilk adım 'Ergenekon'un intikamını alıyoruz' planıyla devreye sokuluyor.”

MUHALEFETİN İTİRAZINA KARŞI 'ERGENEKON'UN İNTİKAMINI ALIYORUZ' DENİLECEK
Merkez medyanın da operasyondan nasibini alacağını söyleyen Fuat Avni, "Cemaate operasyon yapılırken Ergenekon'un intikamı diye susturulan merkez medya sonraki safhada 28 Şubat bahanesiyle tasfiye edilecek" dedi. 'Operasyonların bir bileni' Hürriyet ve Sözcü'ye atanacak isimlerin bile belirlendiğini kaydetti.

Twitter fenomeni, şu ifadeleri kullandı; "CHP-MHP ve Merkez Medya'nın karşı koyma ihtimaline binaen ilk adım 'Ergenekon'un intikamını alıyoruz' planıyla devreye sokuluyor. Hükümet Darbesi ve Nefret Operasyonu kapsamında Tiran'ın aylardır beklettiği 28 Şubat dosyası ikinci safhada raftan indirilecek. 28 Şubat gerekçesi ile Merkez Medya'ya, Türkiye'nin tanınmış  iş adamlarına, medya patronlarına ve yazarlara operasyon yapılacak.  Muhafazakar kesim de 28 Şubat kapsamında gözaltına alınacak iş adamı, yazar ve gazetecilerin operasyona dahil edilmesiyle memnun edilecek."

CEMAAT VE MERKEZ MEDYADAN SONRA BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI ÇIKANLAR DA HEDEFTE
Fuat Avni ayrıca, operasyonun üçüncü aşamasında parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişe muhalefet eden herkesin 'Alevisinden Ülkücüsüne' operasyon kapsamına alınacağını ne sürdü.

Fuat Avni, iktidarın halk desteğinin kaybolmasından korktuklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; "'Bugüne kadar yaptıklarımıza kimse ses etmedi gerekirse Batı'yla bir süre ilişkilerimizi dondururuz ne de olsa halk arkamızda' diyorlar. En çok korktukları halk desteğinin kaybolması. 'Eğer Oslo mutabakatları ortaya çıkarsa destek biter' diye emniyet tasfiye ediliyor. Haftalarca sürecek operasyonlarla Oslo'da mutabık oldukları ve 12 maddesini hayata geçirdikleri süreci böylece kamuoyundan gizleyecekler."