Profesör Baskın Oran, dün yapılan

AHMET ŞIK
Profesör Baskın Oran, dün yapılan basın toplantısıyla İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Oran, neden aday olduğunu ise, "solu temsil ettiğini iddia eden bazı parti ve çevrelere karşı adayım" diye açıkladı.

Oran'ın sol bağımsız ortak adaylığını açıkladığı Taksim Hill Otel'deki basın toplantısına aralarında Ahmet İnsel, Yıldırım Türker, Meral Tamer, Aydın Engin, İpek Çalışlar, Zeynep Tanbay, Gençay Gürsoy, Deniz Türkali, Rüstem Batum, Tarık Ziya Ekinci'nin de bulunduğu çok sayıda aydın, sanatçı, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisi de destek amacıyla katıldı. Toplantıyı, "Ben siyasetçi değil, hocayım" diyerek açan Oran daha sonra İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı olduğunu duyurdu. Türkiye'de farklı olanın dışlanıp yok sayıldığı bir politika izlendiğini vurgulayan Oran, "Görülmeleri istenmeyen bu kesimlerin temsiliyet sorunları bağımsız bir aday ortaya koymamıza yol açtı. Kürtleri, Çingeneleri, Çerkesleri, Alevileri, kadınları, eşcinselleri, travestileri, vicdani retçileri kapsayan bir politika izleyeceğim" dedi.

Bu arada DTP'nin, batı bölgelerinde hangi bağımsız adayları destekleyeceklerine ilişkin açıklamayı ise bugün yapması bekleniyor. ÖDP Genel Başkan Ufuk Uras'ın da İstanbul 1. bölgeden bağımsız aday olması beklenirken, Emeğin Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel'in de bağımsız aday olabileceği belirtiliyor.