Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin bir zamanlar en büyük ve kapsamlı otellerinden olan ve yaklaşık 5.5 dönümlük bir arazi üzerinde kurulan Vona isimli oteli 1.000 (bin) TL karşılığında 29 yıllığına belediye iştiraki olan ORKENT’e kiraladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sami Torun, "Ordu tarihinde yeri olan Vona Otel’in ORKENT’e 1.000 TL gibi bir rakamla kiraya verilmesi doğrudan kamu zararıdır" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bir oteli aylık 1.000 TL’ye ve 29 yıllığına kiraya verdi

Onur DURMUŞ

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde bulunan ve 1986 yılında hizmete açılan ve bir süredir kullanılamaz halde olan Otel Vona, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım ve işletmesinin yapılması koşuluyla KDV hariç aylık 1.000 TL bedelle 29 yıllığına kiralandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin plan bütçe komisyonunun son toplantısında alınan kararla, mülkiyeti belediye bünyesinde bulunan ve atıl durumdaki Otel Vona, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki firması olan ORKENT’e verildi.

“ORDU’NUN DEĞERLERİNİN BELEDİYE ŞİRKETLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE KARŞIYIZ”

Alınan bu karara meclis toplantısında tepki gösterdiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sami Torun, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Ordu’nun değerlerinin belediye şirketlerine peşkeş çekilmesine her zaman karşıyız. Ordu tarihinde yeri olan Vona Otel’in ORKENT’e 1.000 TL gibi bir rakamla kiraya verilmesi doğrudan kamu zararıdır. Belediye şirketleri Ordu esnafına zarar veriyor. ORKENT, kafe işletmeciliği, müteahhitlik, Perşembe Plajı işletmeciliğinden sonra şimdi de otel işine giriyor. Ordu'da kentsel dönüşüme destek olması amacıyla kurulan bu şirket kentte esnafa rakip bir şirket haline gelmiştir" dedi.

“ONU PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA SORACAKSINIZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı, ORKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen konuya ilişkin BirGün’e yaptığı açıklamada, “Oraya 60-70 milyonluk bir yatırım yapılacak ve yap-işlet-devret şeklinde uygulanacak. 29 yıllığına ORKENT faaliyet yürütecek” dedi. Neden 1.000 TL gibi bir fiyata kiralandığını sorduğumuzda ise Şen, “Onu plan bütçe komisyonuna soracaksınız” yanıtını verdi.

İhaleyi alan ORKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen, aynı zamanda Belediye Başkanı Hilmi Güler’in danışmanı olarak görev yapıyor.

BİLGİ VERMEK İSTEMEDİ

Otelin 1.000 TL'ye kiralandığını doğrulayan Ordu Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnanır ise olayla ilgili bilgi vermekten kaçınırken "Raporlar yayınlandığında detaylara ulaşırsınız" dedi.