Balyoz Davası kapsamında ifade vermek için dün adliyeye gelen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

Balyoz Davası kapsamında ifade vermek için dün adliyeye gelen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi
Eskişehir’de emekli Albay Hakan Büyük’ün evinde ele geçirildiği öne sürülen ve Balyoz darbe planı iddialarının bir bölümünü içerdiği belirtilen belgelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi'nde ifade veren Hava Harp Okulu Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
İstanbul savcılığı tarafından tutuklanması istenen Orgeneral Bilgin Balanlı’nın, Balyoz ve Oraj Harekat Planının hazırlıklarında rol oynadığı öne sürülüyor. Eskişehir’deki bir Albayın evinde bulunan belgelerde de Balanlı’nın Sivrihisar ilçesi yakınlarındaki Menzil tarikatı şeyhi Fevzettin Erol’a ait, ‘’Bilvanis’’ adlı çiftliği izlettiği ve irticai faaliyetlerde bulunulduğu savunulan çiftliği, uçakla bombalama planı yaptırdığı iddia ediliyor.
Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı hakkında soruşturma açılmasına neden olan ve Eskişehir’deki Bilvanis Çiftliğinde yaşayan Menzil tarikatı şeyhi Fevzettin Erol’a, eski Başbakan Tansu Çiller’in, silah hediye edildiği ortaya çıktı. Çiller, Başbakanlığı döneminde, eşi ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 48 kişiye silah hediye etmişti.
Soruşturma kapsamında 1 korgeneral, 2 tümgeneral, 1 tümamiral, 2 tuğgeneral ve 2 albay ifade vermişti. 8 muvazzaf subay sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Bilgin Balanlı’nın adı Balyoz soruşturmasında geçtiği için Ege’deki tatbikatların iptal edildiği öne sürülmüştü.