AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyon ihalesi, 651 bin TL’ye eski AKP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Bakıroğlu’na verildi. Bakıroğlu, belediyeden toplam sekiz organizasyon ihalesi aldı.

Organizasyonu yandaş yapacak

Bilal ÇELİK

AKP’li Tahir Büyükakın yönetimindeki Kocaeli Belediyesi’nin düzenlediği ihale, yabancıya gitmedi. Pazarlık usulüyle yapılan yüz binlerce liralık organizasyon ihalesi, eski AKP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve eski AKP İzmit ilçe yöneticisi Erkan Bakıroğlu’na verildi. Bakıroğlu, son 5 yılda AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 8 organizasyon ihalesini de tek başına aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, son olarak “Anadolu Kocaeli'de Erzurum Tanıtım Günleri” adı altında bir organizasyon ihalesi düzenledi. Yaklaşık maliyeti 662 bin 400 TL olarak belirtilen organizasyon ihalesi, ihale kanununun 21F maddesinden pazarlık usulüyle yapıldı. İhaleye ise sadece AKP’li Erkan Bakıroğlu girdi. Bakıroğlu’nun ihaleyi tam 651 bin TL’ye aldığı ve AKP’li belediye ile sözleşme imzaladığı açıklandı.

ORGANİZASYONA SPONSOR OLDULAR

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) tarafından düzenlenen “Palandöken’den Kartepe’ye Erzurum Tanıtım Günleri”nin organizasyon giderlerini belediye karşılayacak. 24-29 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirilecek organizasyona; Erzurum Valisi Okay Memiş, AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve dernek yöneticilerinin katılması bekleniyor.

Kocaeli Belediyesi’nce organizasyon giderlerinin karşılanacağı Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum’da bir ‘gelenek’ olduğu öne sürülen ‘binbir hatim’ okuması yapılacak. Geçtiğimiz 17 Mayıs tarihinde bir toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Tekin Dursun, “Ayrıca Erzurum’da yıllardır sürdürülen binbir hatim okumasını Kocaeli'de de sürdürüyoruz” diyerek hatim okutulacağını duyurmuştu.

TÜM ORGANİZASYON İHALELERİ ONA GİTTİ

Bakıroğlu, 2017 yılından bu yana AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplam 2 milyon 440 bin TL değerinde 8 ihaleyi pazarlık usulüyle almış oldu. Bakıroğlu’nun tek başına girerek pazarlık usulüyle aldığı ihaleler şöyle:

•Ekim 2021’deki “8'inci Cumhuriyet Koşusu Organizasyon Hizmeti” ihalesini yaklaşık 400 bin TL’ye aldı.
•Eylül 2021’deki “Kocaeli Yerel Müzisyenler Şenliği” ihalesini 399 bin TL’ye aldı.
•Eylül 2019’daki “Sevgide Buluşalım 14 Organizasyonu” ihalesini 238 bin TL’ye aldı.
•Eylül 2018’deki “Kocaeli Roman Strateji Eylem Planı Çalıştayı Organizasyonu" ihalesini 222 bin TL’ye aldı.
•Nisan 2017’deki “Kocaeli Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali Atölye Çalışmaları ve Sahne Etkinlikleri” ihalesini 185 bin TL’ye aldı.
Nisan 2017’deki” Yemekte Şehrin Bilgeleri Kocaeli Yöresel Yemek Yarışması Final Programı Organizasyonu” ihalesini 185 bin TL’ye aldı.
•2016 yılında “Cumhuriyet Koşusu Organizasyon Hizmeti” ihalesini de 159 bin TL’ye aldı.