Haziran ayında Tokat'ta ormanlık alanda bulunan cansız bedenin, kayıp polis Musa Tüzün'e ait olduğu ortaya çıktı.

Ormanlık alanda bulunan cansız bedenin kayıp polis Tüzün'e ait olduğu ortaya çıktı
Fotoğraf: İHA

Tokat Almus İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan 39 yaşındaki Çorumlu polis memuru Musa Tüzün, 22 Ekim 2021 günü yıllık izne ayrıldı. O günden sonra Tüzün'den bir daha haber alınamazken, 7 Haziran günü Tokat'ta Almus TOKİ konutlarının yakınlarındaki ormanlık alanda tesadüfen bir erkeğe ait cansız beden fark edildi. Ayrıca bölgede yapılan incelemelerde Tüzün'e ait olduğu belirlenen silah ve çanta bulundu. Cansız bedene ait olduğu belirlenen parçalar ise incelenmek üzere Almus Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; Haziran ayından bu yana otopsi raporu bir türlü hazırlanamazken, ailenin yoğun girişimleri sonucu bugün cenazenin polis Musa Tüzün'e ait olduğu açıklandı.

Vasiyeti üzerine Tüzün'ün cenazesinin cuma günü Dersim'in Nazimiye ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

'BEY AYDIR CENAZEMİZİ DEFNEDEMEDİK'

Baba Yusuf Tüzün, oğlunun ilk kaybolduğu dönemde yeterince arama tarama faaliyeti yapılmadığını düşündüğünü yineledi. Baba Tüzün, “Aylarca bulunamadı. Daha sonra 5-6 kilometre uzaklıkta tesadüfen bulundu. Sıradan bir insan değil, devletin polisi 7 aydır ormanlık alanda yatıyormuş. İsteselerdi benim oğlumu bulurlardı. Beş aydır da sonuç çıkmadı, cenazemizi defnedemedik. Adli Tıp'tan sonuç bekliyorduk. Son olarak geçtiğimiz hafta vali bey ile bir görüşme yapmıştık. Bugün kemiklerin oğluma ait olduğu kesinleşti. Ancak henüz otopsi raporunu alamadık” dedi.

Soruşturmayı en başından beri takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Hazirandı... Almus ilçe merkezine 5-6 km uzaklıktaki ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının, kayıp polis Musa Tüzün’e ait olduğu üzerinde durulmuştu. Aylardır adli tıp değerlendirmesi bekleniyordu. Musa Tüzün'ün babası aradı, kemikler Musa Tüzün'ünmüş. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.