Ormanspor’a aktarılan bütçe, TBMM gündeminde. CHP’li Murat Emir, bir yöneticiğinin 10 yıldır takımda oynayan oğlunun aldığı ücreti sordu. Emir, kadın basketbol takımındaki 42 yaşındaki sporcuya değindi.

Ormanspor’a aktarılan bütçe, TBMM gündeminde

Mustafa BİLDİRCİN

CHP Milletvekili Murat Emir, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ormanspor'un bütçesi ile bazı sporculara ödenen ücretleri TBMM gündemine taşıdı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunan Emir, yangın söndürme uçaklarıyla ilgili yaşanan tartışmayı hatırlatarak, şunları söyledi: "Genel müdürlüğün elinde yangın söndürme uçağı olmadığı için Ege ve Akdeniz'deki orman yangınlarına havadan yeterince müdahale yapılamadı. Rusya'dan günlüğü 1,3 milyon TL'ye kiralanan üç uçak ile helikopterler yetersiz kalınca yüzlerce hektar ormanımız maalesef küle döndü. Orman Genel Müdürlüğü, yıllık 4 milyar TL'nin üzerinde bir ödeneğe sahip ve yangınla mücadele için bunun yalnızca 190 milyon TL'si ayrılmış, bunun da yalnızca 3 milyon TL'si kullanılmış. Fakat, Ormanspor'a ayrılan bütçeye baktığımızda da neredeye 40 milyon TL harcandığını görüyoruz. Bu bütçe Basketbol Liginde yarı final oynayan Beşiktaş'ın neredeyse dört katı büyüklüğünde.”


SÖZLEŞME ÜCRETLERİ AÇIKLANMIYOR

Kulüpteki yöneticiler ve ilişkilerine de dikkati çeken Emir, şunları kaydetti:

“Kulüp yöneticilerinden Akın Alemdar'ın oğlu Mert Alemdar, ilk lisansını 2011 yılında Ormanspor'dan almış ve 10 yıldır takımda oynamaya devam ediyor. İstatistikler ise bize Mert Alemdar'ın maçlarda çok fazla süre almadığını gösteriyor. Buna rağmen geçtiğimiz yıl Süper Lig kadrosunda yine yer almış. Kulüp, oyuncularla yapılan sözleşme ücretlerini ise açıklamıyor. Kamu kaynağı kullanan bir kulüp oyuncularla yapılan sözleşme ücretlerini neden açıklamaz? Söz konusu oyuncu, babası yönetici olduğu için mi takımda yer alıyor? Aynı yönetici Akın Alemdar, kızı Ilgın Alemdar'ı da kadın basketbol takımında oynatmaya çalışmış. Bunun için antrenörlere baskı yaptığı da iddia ediliyor. Fakat, antrenörler istemediği için henüz profesyonel bir sözleşme imzalanmadığını biliyoruz.”

42'LİK OYUNCU İLE YENİ SÖZLEŞME

Yaş ortalaması 26.4 olan Ormanspor’da forma giyen 42 yaşındaki eski milli basketbolcu ile 23 Haziran’da yeni sözleşme imzalandığını kaydeden Emir, “Söz konusu basketbolcunun parlak bir kariyeri var, aynı zamanda milli takımda da oynamış. Başarılarına ve kariyerine yönelik söyleyecek bir sözümüz yok ancak, 42 yaşına gelip de halen takımda oynuyor olması, spor otoritelerince de garip karşılanıyor” dedi.

Sporcunun, Bakan Pakdemirli'nin eşi Ahu Pakdemirli ile yakın arkadaş olduğunu anlatan Emir, “Sporcu, 2019 yılında bir dergiye verdiği röportajda ‘Özellikle bakanın eşi Ahu hanım (Pakdemirli) her maça geliyor neredeyse ve bize çok destek oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum’ demişti. Yine aynı şekilde bu oyuncunun da aldığı ücret açıklanmıyor. Söz konusu oyuncu bakanın eşi ile olan yakınlığını kullanarak mı takımda kalıyor? Ne kadar ücret alıyor?” ifadelerini kullandı.