Ortak açıklama öncesi KCK'den 'manidar' çıkış: Sorun çözülmeden...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen HDP heyetinin hükümetle yaptığı ortak açıklamadan çok kısa bir süre bir önce konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, "Sorun çözülmeden 'PKK silah bırakacak', 'PKK Kongresini yapıp silah bırakma kararı alacak' biçimindeki yaklaşımlar demagojidir, aldatmak ve sorunu çarpıtmaktır" dedi.

Karasu, ANF'de yer alan açıklamasında,  AKP'nin çözüm konusundaki ciddiyetini Abdullah Öcalan ile PKK yöneticilerini buluşturmakla gösterrebileceğini kaydetti. Karasu, “Şimdi Kürt sorununun çözümü tartışılıyor hatta AKP tarafından PKK'nin silahlı mücadeleyi bırakacağı algısı yaratmaya çalışılıyor. Peki, bu durumda AKP Hükümeti’ne sormazlar mı, eğer gerçekten bu konuda ciddiysen, görüşmeler de önemli bir noktaya gelmişse Önder Apo'yla PKK'lilerin görüşmesini neden sağlamıyorsun? Önder Apo'yla PKK arasında sorun olduğunu sen iddia ediyorsun. O zaman Önder Apo'yla PKK yönetimini buluştur ve bu sorunu ortadan kaldır" dedi.

'KÜRT SORUNUNU YARATAN DEVLETTİR VE HÂLÂ ÇÖZÜLMEMİŞTİR'
Sorunun silah bırakmak değil, Kürt direnişini ortaya çıkaran koşulların ortadan kaldırılıp kaldırılmaması olduğunu belirten Karasu, şu ifadeleri kullandı; "Türk devletinin 10 başlıkta müzakere yaparak Kürt sorununu çözme iradesi gösterip çözüm konusunda adım atıp atmamasıdır. Çünkü Kürt sorununu yaratan ne Kürtlerdir, ne de Kürt Özgürlük Hareketi'dir. Kürt sorununu yaratan devlettir, devletin politikalarıdır ve hâlâ da bu sorun çözülmemiştir. AKP Hükümeti Önderliğin ortaya koyduğu 10 başlıkta müzakere edip sorunu çözecek midir, çözmeyecek midir? Bu sorunun cevabı çok önemlidir. Bu sorun çözülmeden 'PKK silah bırakacak', 'PKK Kongresini yapıp silah bırakma kararı alacak' biçimindeki yaklaşımlar demagojidir, aldatmak ve sorunu çarpıtmaktır. Önder Apo'nun söylediklerini de tersine çevirip hem Önder Apo'ya karşı, hem Özgürlük Hareketi'ne karşı kullanmaktır.”

HDP’li Önder: Öcalan PKK’yi silahları bırakmak için toplanmaya çağırıyor

Demirtaş: Silahsızlanma çağrısı barışseverlerin kazanımı, AKP’nin hediyesi değil