Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nin ortak grup kurma arayışında henüz sonuç alınamadı. DEVA ve Gelecek Partileri'nin birleşmesinin söz konusu olabileceği söyleniyor. Bu gerçekleşirse “Parti eş başkanlığı” sisteminin kolaylaştırıcı rol üstlenebileceğini belirtilirken, 'sol jargon' olduğu gerekçesiyle biraz mesafeli yaklaşıldığı ifade ediliyor.

Ortak grup arayışında 'eş başkanlık' için 'sol jargon' endişesi

CHP listelerinden Meclis’e 35 milletvekili gönderen Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nin ortak grup kurma arayışı sürüyor.

Bir arada hareket etmeyi kolaylaştırmak için yeni kurulacak bir dördüncü parti çatısı altında grup oluşturma fikri karşılık bulmadı. Üç partiden birinin çatısı altında grup kurma formülünde ise her parti kendi çatısını işaret ettiği için henüz sonuç alınamadı.

Gazete Duvar'da yyer alan habere göre, söz konusu arayış sürecinde DEVA ve Gelecek Partileri'nin birleşmesinin de söz konusu olabileceği söyleniyor. Bu gerçekleşirse çözüm süreci döneminde kanunlaşan “Parti eş başkanlığı” sisteminin birleşmeyi kolaylaştırıcı rol üstlenebileceğini söyleyenler var. 

Ancak “eş başkanlık” her ne kadar bu birleşme açısından “Sorun çözücü, rahatlatıcı bir formül” olarak görünse de eş başkanlık 'sol jargon' olduğu gerekçesiyle biraz mesafeli yaklaşıldığı ifade ediliyor. 

Tartışmanın Meclis’in açılacağı ekim ayına kadar devam etmesi sürpriz olmayacak.