'Kabataş yalanı'na ortak olan Rota Haber'in sahibi Ünal Tanık'tan bir buçuk yıl sonra gelen itiraf: Erdoğan'ın bu kadar büyük yalanlar söyleyeceğini düşünmedik

Ortaklık bitti itiraf geldi: Kabataş'ta Erdoğan’ın yalan söyleyebileceğini düşünemedik

Gezi direnişi sırasında Kabataş'ta 'eylemcilerin başörtülü bir kadına saldırdıkları' yönündeki yalanlara ortak olan ve Cemaate yakınlığıyla bilinen Rota Haber'in sahibi Ünal Tanık, bu ortaklık için günah çıkardı. Tanık, kendilerini dönemin Başbakanı Erdoğan'ın yanılttığını iddia ederek, “Kabataş’ta Başbakan’ın yalan söyleyebileceğini düşünemedik” dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Tanık, “Kabataş iddiaları ilk ortaya atıldığında medyanın tavrı yeterince sorgulayıcı ve temkinli miydi? Bugünkü iddialara bakınca medyanın çıkarması gereken dersler var mı?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: “Ben kendi adıma şu dersi çıkardım. Biz o dönemde, hem Kabataş iddiasını, hem de camide içki içildiği iddiasını haberleştirirken, kendi görüşümüzü katmadık ama Tayyip Bey’in iddialarının açık söyleyeyim doğru olduğunu varsayarak haber yaptık. Bu ülkenin başbakanı, bu görüntüler elde olmasa, bu kadar net konuşmaz diye düşündük. Daha açık söyleyeyim, bu kadar büyük yalanlar söyleyeceğini düşünmedik."

'ARTIK SORGULAYACAĞIM'
Erdoğan'ın elinde bilgi ve belge olmadan konuşamayacağını düşündüklerini söyleyen Ünal Tanık, Erdoğan’ın ağzından çıkan sözleri doğru gibi verdiklerini itiraf etti. Tanık, "Oysa bugün bakıyoruz ki bu iddiaların hiçbirinin temeli yok. Hiçbirisi doğru değil ve bu iddialarla ilgili ne kadar çırpınırlarsa o kadar batıyorlar maalesef" dedi.

Özellikle Cemaat ve AKP arasındaki ayrışma dönemine atıfta bulunan Tanık bundan önce es geçtiği sorgulamayı artık yapacağını belirtti. Tanık, şu ifadeleri kullandı; "Bugünkü bu tavırlarını gördükten sonra, bu tür olaylarda, Erdoğan belgesini ortaya koymadan sadece Erdoğan’ın iddiası olarak veririm. Erdoğan olsun başkası olsun, hepsi için geçerli… Daha temkinli yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Ve o günlerde eleştirel bakmadığım için de kendimi hatalı görüyorum."