TBMM Genel Kurulu'nda, 'Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

OSB'lere ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda
Fotoğraf: DHA

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her geçen gün sertleşen bir dil kullandığını söyleyerek, "Bu sert dil, sert üslup 85 milyonun Cumhurbaşkanına yakışmıyor" dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı sert sözlerinin Türkiye düşmanlarına yönelik olduğunu söyledi. Tunç ile Enginyurt arasında bir süre 'üslup' tartışması yaşandı. Tartışmaya iktidar ve muhalefet taraflarından diğer vekiller de dahil oldu.

Gündem dışı konuşmaların ardından grup başkan vekilleri gündeme ilişkin konuştu. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Enflasyon yüzde 50 değil, yüzde 100'ün üzerindedir. Siirt'te üzerindedir, Amasya'da üzerindedir, Artvin'de üzerindedir, Sivas'ta üzerindedir, Trabzon'da, Bartın'da, İstanbul'da üzerindedir. Hepsine şikayet ediyorum, eğer ramazan pidesi yüzde 120 zam aldıysa, bütün zorunlu tüketim malzemeleri yüzde 110 zam aldıysa. Geçen sene 7,5 liraya satılan pide 15 lira olduğunda daha konuşacak hiçbir şey yok" dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, 20 yılda milletin refahı, ülkenin kalkınması yolunda çok önemli adımlar atıldığını söyleyerek, "Bunları küçümsememek gerekir. Evet, küresel enflasyon var; ama küresel enflasyona karşı da milletimizi ezdirmemek için hep burada da ücretlerde, asgari ücrette, emekli maaşlarında yasal düzenlemeler gerçekleştirerek yine, yürütmenin seyyanen artışlarıyla da bu alım gücünün artırılması noktasındaki çabaları da milletimiz takip ediyor. Son 21 yılda Türkiye'nin milli gelirini 238 milyar dolardan 1 trilyon dolara çıkardık. İhracatını 36 milyar dolardan 250 milyar dolara çıkardık. İstihdamını 21 milyon kişinden 31 milyon kişiye çıkardık; yani 10 milyon ilave istihdam sağladık 21 yılda" diye konuştu.

MUHALEFETİN GRUP ÖNERİLERİ REDDEDİLDİ

Gündeme ilişkin konuşmaların ardından da grup önerileri görüşüldü. CHP'nin, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) verilerinin satıldığı iddialarına ilişkin genel görüşme açılması önerisi, HDP'nin, 'Kur Korumalı Mevduat Sistemi'nin bütçeye getireceği yükün önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verdiği genel görüşme önergesi ve İYİ Parti'nin Karadeniz illerinde deprem riskinin araştırılması konulu önerisi oylanarak reddedildi. 'Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

(DHA)