Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın’ın Uruguay’daki 'sağ kolu' olan ve "kara para aklama, vergi kaçırmak, suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık" suçlarından aranan Osman Naim Kaya’nın Türkiye’ye iadesi kabul edildi.

Osman Naim Kaya'nın Türkiye'ye iadesi kabul edildi

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın’ın sağ kolu olduğu belirtilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Osman Naim Kaya'nın Uruguay'dan Türkiye'ye iadesi kabul edildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Kaya, Mart 2018'de Uruguay’da tutuklandı, kara para aklama suçundan yargılandı. Kaya, mahkemeyle anlaşarak bir kısım malvarlıklarını Uruguay devletine iade etti ve 4,5 yıl ev hapsi aldı. Ceza süreci geçtiğimiz mart ayında tamamlanınca Adalet Bakanlığı, Kaya’nın iadesi için tekrar başvurdu.

Uruguay, Kaya’nın iadesini kabul etti.

Kaya'nın birkaç gün içerisinde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Kaya "Kara para aklama, vergi kaçırmak, suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık" suçlarından aranıyordu.

ÇİFTLİK BANK DAVASI SÜRÜYOR

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu oldukları gerekçesiyle tutuklanan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın ise haklarında açılan 5 ayrı dava kapsamında yargılanmasına devam ediliyor.

Aydın’ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisi, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ , ‘bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’, ‘ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından toplamda 25 bin 39 yıldan 83 bin 446 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.