DanIŞtay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara adı karışan Osman Yıldırım, Savcı Zekeriya Öz’e, Ergenekon’un saldırı yapmayı planladığı kişilerin isimlerini verdi. Eski Cumhurbaşkanları...

DanIŞtay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara adı karışan Osman Yıldırım, Savcı Zekeriya Öz’e, Ergenekon’un saldırı yapmayı planladığı kişilerin isimlerini verdi. Eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer, CHP lideri Deniz Baykal, işadamı Bülent Eczacıbaşı, Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz"ün isimlerinin yer aldığı listede,  Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un da isminin olması dikkat çekiyor.

 

İHBARI MEKTUPLA YAPTI

Osman Yıldırım, 1 Nisan 2008’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, Ergenekon’un hedefi olan kişilerin isimlerini açıkladı. Yıldırım, daha önce cezaevi yönetimine ulaştırdığı bir mektup nedeniyle verdiği  ifadede, “Mektuptaki karikatür ve şifreli yazılardaki kişiler, Susurluk’un uzantısı olan Ergenekon’un hedefindeki kişilerdi. Bu kişilere karşı bir eylem olacak olsa cezaevi idaresine bunu açıkça vermeyip gizli olarak gönderecektim. Amacım, karikatür ve resimlerde anlattığım kişilerin Ergenekon örgütü tarafından öldürüleceğini savcıya anlatmaktı.  Mektupta yazdığım Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Erdoğan Teziç, Bülent Eczacıbaşı, Vural Savaş, Şener Eruygur, Kemal Anadol, Kemal Gürüz, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Tuncay Özkan, Sabih Kanadoğlu, Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet Gazetesi, Türkan Saylan, Mustafa Süzer, ABD Elçiliği, Tülay Tuğcu, Orhan Pamuk, Ruhat Mengi, Joost Lajendik, Ross Wilson ve Patrikhanelere Ergenekon örgütü tarafından saldırılacağını biliyordum. 3 gün önce Cumhuriyet gazetesine yeni bir molotoflu saldırı yapıldığını televizyondan öğrendim. Bu da söylediklerimin doğru olduğunu gösterdi. 

Mektubu bu olaydan önce cezaevi idaresine verdim. Gerekli önlemlerin alınmasını istedim. Asıl amacım bu mektubu yazıp savcının beni çağırmasını ve ifademi almamı istemesiydi. Bu kişilere karşı eylem yapılması talimatı vermek değildi. Bunları açık yazsam cezaevi idaresi kabul etmeyecekti” dedi.