Osmaniye'de ‘Hırsız var’ pankartı açan yurttaşa Davutoğlu mitingi öncesi 'önleyici gözaltı'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Başbakan olarak geldiği Osmaniye mitinginde açtığı pankart nedeniyle hakkında dava açılan 36 yaşındaki İbrahim Alıcı, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Osmaniye mitingi öncesi hakkında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Eski uzman çavuş olan 2 çocuk babası İbrahim Alıcı, geçen sene 3 Mart’ta yerel seçim kampanyası sırasında Erdoğan’ın yaptığı konuşmada gündem yaratan pankartı açmıştı. 

Partililer tarafından tartaklandıktan sonra gözaltına alınan İbrahim Alıcı, emniyete götürülmeden Başbakanlık korumaları tarafından bir minibüse bindirilerek elleri kelepçelenip yaklaşık 1 saat süreyle darp edilmişti. Olayın ardından darp fotoğraflarını da paylaşmışan Alıcı, Başbakanlık korumaları hakkında, ardından da dönemin Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’den şikayetçi olmuştu.

Ancak Alıcı hakkında Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği tarafından dava açıldı.

Bugün düzenlenen miting öncesi ise Alıcı, hakkında yürütülen bir soruşturma olduğu söylenerek dün akşam saatlerinde Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne telefonla çağrıldı. Alıcı, buna rağmen emniyete gitmedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün saat 14.00’da Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı’nda yapacağı miting öncesinde polisler saat 11.00’de Alıcı’yı evinde gözaltına alıp emniyete götürdü. Alıcı’ya soruşturma kapsamında ifadesinin alınacağı söylendi.