‘Osmanlı torunları’ndan yurttaşlara ev davası

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Habipler mahallesi sakinleri evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya. ‘Osmanlı torunları’ olduğunu iddia eden ve mahalledeki bazı evlerin kendilerine ait olduğunu söyleyen kişiler yaklaşık bin mahalle sakinine dava açtı.
Mahalle sakinleri dün Çağlayan Adliyesi’ne gelerek haklarında açılan davayı basın mensuplarına duyurdu. Habibler Erzurumlular Derneği Başkanı Şerif Kına, “Evlerimizi, dedelerinin olduğu gerekçesiyle elimizden almaya çalışıyorlar” dedi.

‘Yanınızdayız’
Habibler halkının adliye önündeki eylemine CHP’li vekiller de destek verdi. CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, “Evlerinizi korumak en doğal ve yasal hakkınızdır. Sizin yanınızdayız. TBMM’de de konuyu gündeme getiriyoruz” ifadesini kullandı.
Halkın emeği ve alın teriyle biriktirerek sahibi olduğu evlerin arazilerinin “Osmanlı’nın torunlarıyız, buralar bizim” denilerek gasp edilmeye çalışıldığını vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise, şöyle konuştu:

“İstanbul’un dört bir yerinde Osmanlı’nın torunu olduğunu iddia eden kişiler halkın evlerine el koymaya çalışıyor. Osmanlı döneminin hukuki meseleleri, cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte ortadan kalkmıştır. Artık Cumhuriyet’in kanunları var! Siz şu an oturduğunuz evlerin sahibisiniz. Sakın bu evleri hiç kimseye; mafyaya ve kimin torunu olduğu belli olmayan kişilere teslim etmeyin. Sakın evleriniz boşaltmayın, evlerinizi gasp ettirmeyin. Barınma sizin en doğal hakkınızdır. Biz de her koşulda yanınızdayız; yanınızda olmaya da devam edeceğiz.”