Oteldeki 140 kişiden haber yok
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Depremde Adıyaman'da da büyük yıkım var. Çalışmalar, deprem sırasında içerisinde 140 kişinin olduğu İsias isimli otelin enkazında yoğunlaştı. Atatürk Bulvarı'ndaki otelden şu ana kadar sadece 5 kişi vatandaşlarca kurtarılabildi. Otelde bulunanlar arasında turnuva için KKTC'den gelen Gazimağusa Türk Maarif Koleji ortaokul kız erkek voleybol takımı da var. 40 kişilik öğrenci grubundan 3 gün boyunca haber beklendi. Kurtarma çalışmalarını 47 kişilik KKTC Sivil Savunma Teşkilatı gerçekleştiriyor. İki büyük deprem nedeniyle Adıyaman'da 100'e yakın binanın yıkıldığı açıklanmıştı.

18 ÇOCUK KAYIP

Depremde enkaz altında kalanları kurtarma çalışması sürerken Maraş’ta Hayrat Vakfı'na bağlı "hafızlık medresesi" binasının da çöktüğü, en az 18 çocuğun öldüğü belirtiliyor.

Hatay Samandağ’da arama ve kurtarma çalışmasına katılan madenci, “İğne ile kuyu kazınıyor burada. Onlarca yüzlerce insan canlı, madencilere ihtiyaç var burada. Maden şirketlerine sesleniyoruz, gelsinler. Yetersiz kalıyoruz. 30 madenci ile Samandağ’daki 300 tane yıkık apartmana yetişemiyoruz. Maden şirketleri işçileri yollasın buraya” çağrısında bulundu.

SOĞUKTAN ÖLDÜLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, depremin vurduğu Malatya'dan son durumu paylaştı. Ağbaba, "3. gün oldu daha enkazların çoğunda çalışma yeni başladı, canlı olanlar kurtarılmayı beklerken soğuktan öldü!" ifadesini kullandı. Ağbaba, Twitter hesabından, "Oturduğu yerden nutuk atanlar Malatya’ya gelsin görsün! Bir bardak su için bir battaniye için insanlar kuyrukta. 3. gün oldu daha enkazların çoğunda çalışma yeni başladı. Canlı olanlar kurtarılmayı beklerken soğuktan öldü!" notuyla video yayınladı.