Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin otomobile erişiminin kolaylaştırılması için yapılan düzenlemeler kapsamında 6 ay 6 bin kilometre kuralına uymayan otomobil bayi ve galericilere 35 milyon lira ceza kesildiğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Otomotiv şirketlerine 35,1 milyon lira ceza
Fotoğraf: Depophotos

Ticaret Bakanlığı, 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırı hareket eden bayilere 35,1 milyon lira ceza uygulandı.

Ticaret Bakanlığınca yapılan açıklamada, 'otomotiv sektöründe meydana gelen arz ve talep dengesizliğini fırsata çevirmeye çalışanlar hakkında bakanlıkça gerekli tedbirlerin alınması amacıyla' çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

Otomotiv piyasasında ortaya çıkan aşırı ve adil olmayan fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi amacıyla kamuoyunda 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlamasına ilişkin düzenleme yapıldığı belirtilen açıklamada, söz konusu kısıtlama kapsamında gerçekleştirilen denetimler neticesinde, bugüne kadar, otomobil yetkili bayi ve oto galerilere toplam 35 milyon 110 bin 527 TL idari para cezası uygulandığı bilgisi verildi.

Ayrıca, stokçuluk faaliyetlerine karşı gerçekleştirilen denetimler hakkında da bilgi verilen açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından otomotiv bayilerine bugüne kadar toplam 8 milyon 292 bin 360 TL tutarında idari para cezası uygulandığı kaydedildi.