İngiltere basınından Monocle adlı dergi, eylül ayı sayısında dünya liderlerinin başarısı, icraatları ve geleceğine ilişkin bir karne hazırladı

İngiltere basınından Monocle adlı dergi, eylül ayı sayısında dünya liderlerinin başarısı, icraatları ve geleceğine ilişkin bir karne hazırladı. Dergi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “otoriter bir yönetim tarzına sahip olduğunu” yazdı.
 Karneye göre Brezilya Cumhurbaşkanı Lula da Silva A notunu alarak sıralamanın başına yerleşti. 2. sırada ise B+ ile ABD Başkanı Barack Obama yer aldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise B notu ile beşinci sırada bulunuyor. Dergi Türkiye’nin ekonomisinde olumlu gelişmeler yaşandığı bilgisini verdi ancak işsizliğin hala çok yüksek olduğuna da vurgu yaptı.
BATI’YA RESTİ PUAN KAZANDIRDI
Erdoğan’ın liderlik göstergesine de değinen dergi, Başbakan’ın Batı’nın politikalarına tahammülsüzlüğü ve buna bağlı olarak kızgınlığını dile getirmesinin ülke içerisinde kendisine puan kazandırdığına dikkat çekti.
Dergi, Başbakan Erdoğan’ın en kötü yanının da otoriter bir yönetim tarzına sahip olup, çok çabuk sinirlenebilen bir lider olduğuna işaret etti.
MUHAFAZAKARLAR DESTEKLİYOR
Erdoğan’ın Türkiye’de hala çok popüler bir lider olduğunu kaydeden dergi, “Muhafazakar seçmen onu bir kahraman olarak görüyor, liberaller de AB yolunda gerçekleştirdiği reformlardan dolayı kendisine saygı duyuyor” diye yazdı. Ancak, Erdoğan’ın Türkiye’yi siyasal İslam’a doğru yönlendirdiği düşüncesi ve kaygısının büyük bir kesimi kapsadığına da yer verildi.
DIŞ İLİŞKİLERDE İYİ Mİ?: HA-VET
“Türkiye’nin uluslararası arenadaki konumu açısından Erdoğan iyi bir lider mi?” sorusuna ise dergi “Ha-vet” cevabını verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde yer alan liderler arasında 8. sırada Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, 9. sırada Jose Luis Zapatero, 13. sırada Almanya Başbakan’ı Angela Merkel, 14. sırada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve 15. sırada İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yer alıyor.