DİLAN ESEN Zorunlu göçten dolayı boşaltılan, Ovacık’ın Buzlutepe Köyü’ne muhtar seçilen Şilan Arslan, “Biz yetiştirilme tarzımızdan dolayı birçok şeye cesaret edemiyoruz ama biz bağımlılık için yetiştiriliyoruz. Ben burada hiçbir şeyden korkmadım ve çekinmedim. Hiç oyum olmasa da o sandığa gideceğim, dedim” şeklinde konuştu. Bir köyü canlandırma fikrinin kendisini çok heyecanlandırdığını vurgulayan Arslan, “Ailemiz bize köyde […]

Ovacık’ın ilk kadın muhtarı Şilan Arslan: Kadınlar korkmasın

DİLAN ESEN

Zorunlu göçten dolayı boşaltılan, Ovacık’ın Buzlutepe Köyü’ne muhtar seçilen Şilan Arslan, “Biz yetiştirilme tarzımızdan dolayı birçok şeye cesaret edemiyoruz ama biz bağımlılık için yetiştiriliyoruz. Ben burada hiçbir şeyden korkmadım ve çekinmedim. Hiç oyum olmasa da o sandığa gideceğim, dedim” şeklinde konuştu.

Bir köyü canlandırma fikrinin kendisini çok heyecanlandırdığını vurgulayan Arslan, “Ailemiz bize köyde eskiden yaşadıklarını anlatırdı. Ailem bana çok destek verdi ama dışarıdan ‘kadınsın’ gibi tepkiler de aldım. Ovacık’ta daha önce kadın bir muhtar olmamış. Ben adaylığımı açıkladıktan sonra birkaç kadın daha adaylığını açıkladı yani onlara cesaret de verdim” açıklamasını yaptı.

İlk hedef köye yerleşim

Köyün boşaltılmış bir köy olduğunu söyleyen Arslan, “Önceliğimiz köyümüze yol, elektrik ve suyu getirip tamamen buraya yerleşmek. Köye yerleşimi sağlamak istiyorum. Burada insanları üretime teşvik etmek istiyorum aynı zamanda bu sadece bahçe tarım değil, her alanda üretimden bahsediyorum. Köyde her ay ağaç ekimi yapmak istemiyorum çevre bilincini geliştirmek için insanlarla birlikte bu tür faaliyetlerin olmasını sağlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.