Ovacık’ta kuzu besiciliği Yapan Hıdır Çakmaz, 3 kişi tarafından dolandırıldı. Kuzuların parasını almak için Ovacık’tan yola çıkan Çakmaz, kendini Siverek’te buldu. Ertesi gün ise dolandırıldığını anladı.

Ovacık’tan Siverek’e uzanan bir dolandırıcılık hikâyesi: 200 kuzu nasıl sır oldu?

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde kuzu besiciliği yapan Hıdır Çakmaz, Siverekli 3 kişi tarafından dolandırıldı. Bir kamyona yüklenen 200 kuzu, Tunceli ile Şanlıurfa arasında adeta sır oldu. Jandarma bir haftadır ne kuzuları ne de dolandırıcı Ö.A’yı bulabildi…

Hıdır Çakmaz, Tunceli’nin Ovacık ilçesi Havuzlu Köyü’nde kuzu besiciliği yapıyor. Mart-Nisan aylarında yöre köylerinden kuzu satın alan Kaçmaz, Eylül ayına kadar Munzur-Mercan vadilerinde otlatıp beslediği kuzuları satarak geçimini sağlıyordu.

Ancak, Hıdır Çakmaz, geçen hafta kuzularıyla birlikte kendisini akıl almaz bir dolandırıcılık hikayesinin içinde buldu.

Yön Haber’in haberine göre, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Ovacık’a gelen ve hayvan tüccarı olduklarını söyleyen 3 kişi Hıdır Çakmaz’ın kuzularını satın aldı. Kuzular köyde kamyona yüklenirken , Hıdır Çakmaz da Ovacık ilçe merkezindeki bankadan parasını almak için sözde tüccarların arabasına bindi. İçine çekildiği dolandırıcılık kumpası ile kendisini Siverek’te bulan Çakmaz, beş kuruş para alamazken dolandırılardan biri, kuzularla kayıplara karıştı.

Çakmaz olayı şöyle anlattı:

“Ovacık’ın Havuzlu köyünde kuzu besiciliği yapıyorum. 175’i kuzu, diğerleri koyun olmak üzere 200’e yakın hayvanı aylardır meralarda otlatıyordum. Geçen hafta Çarşamba günü tüccar olduklarını söyleyen üç kişi geldi. Şanlıurfa Siverekli F.K, S.K ve Ö.A adlı kişiler ile anlaştık. Kuzuları kamyona yüklediler. Ben de onların aracına binerek Ovacık Ziraat Bankası’na gittik. Fakat, orada bizim hesabımız Denizbank’ta diyerek Tunceli merkeze gitmemiz gerektiğini söylediler. Yine onların aracı ile Tunceli merkezi gittik. Kendileri bankaya girdi. Zaten pandemi nedeniyle tek tek içeri aldıkları için ben giremeden onlar çıktı ve bu kadar parayı (185 bin TL) bu şube ödeyemiyor. Buradan Elazığ’a gideceğiz dediler. Çok samimi ve inandırıcı konuşuyorlardı. Yine aynı şekilde araç ile Elazığ’a gittik. Orada da bankaya gittiler. Yine beni bir şekilde dışarıda tuttular. Yine inandırıcı gerekçelerle bizim hesabın olduğu ana şube Siverek’te olduğu için biz sizi orada misafir edelim. Paranı da rahat rahat ödeyelim diyerek bu sefer Siverek’e doğru yola çıktık. Siverek’e gittiğimizde beni bir otele yerleştirdiler. Ertesi gün kaç kez aradımsa benim ile görüşmediler. Bu arada kuzuları taşıyan kamyon da kayıplara karışmıştı. Jandarma karakoluna gittim. Jandarma ile birlikte kuzuları aramaya çıktık. Bulamadık. F.K ve S.K gözaltına alındı. F.K tutuklandı. S.K ise serbest bırakıldı. Asıl dolandırıcı olduğu anlaşılan Ö.A ise bulunamadı."

Ö.A’nın Siverek’teki İzol aşiretine mensup olduğunu öğrendiğini belirten Hıdır Çakmaz, bazı aşiret büyüklerine de ulaşmaya çalışmış ama sonuç alamamış.

Kuzuları taşıyan kamyon şoförünün de ifadesinin alındığı bilgisini veren Çakmaz, “Siverek’in girişinde kuzular kamyondan indiriliyor. Şoför parasını alıp gidiyor. Kuzuları oradan nereye götürdükleri bilinmiyor. 200 kuzuyu saklamak da kolay değil. Ama bir hafta geçti. Ne Ö.A bulunabildi ne de kuzular” diyerek bir an önce hayvanların bulunarak mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Hıdır Çakmaz’ın aylardır gece gündüz emek verdiği, beslediği kuzularından geriye sadece bu fotoğraflar kaldı.