Öykülem'in 11. sayısı okuruyla buluşuyor

Üç aylık edebiyat dergisi Öykülem, 11. sayısıyla okurlarıyla buluşuyor.

Dergi, yeni sayısında on dört öyküyle okurlarının karşısına çıkarken bunlardan bir tanesi çeviri öykü oldu. Akın Çokuğurluel, Başak Baysallı, Bülent Çallı, Ceren Tan, Ece Çeçen, Emirhan Burak Aydın, Iraz Şensöz, Mavi Tuğba Ateş, Mehmet Şarman (Çev: Mehmet Said Aydın), Merve Kurun Aksoy, Nazlı Yıldırım, Önder Şit, Semih Öztürk ve Tunç Kurt öyküleriyle derginin yeni sayısına katkıda bulundu.

Melike Koçak, Cemil Kavukçu ile edebiyatı üzerine konuştu. Öte yandan Ömer Arslan ise diğer söyleşi konuğu oldu.

Selim İleri, Fatih Altuğ’un “Kapalı İktisat Açık Metin”i; Murat Turan ise Ayfer Tunç’un “Evvelotel”i üzerine yazdı. Orçun Ünal bu sayıda Seray Şahiner’in öykülerini eleştirdi. Yazısı, “Espriye Bulanmış Antifeminizm: Seray Şahiner Öykülerinde Kadının Kendine Karşı İşleyişi” başlığını taşıyor. Murat Çelik “Umacı” ile yine okur karşısında.

İki sayıdır yayınlanan Sait Faik soruşturmasının bu sayıda konuğu ise Ayşe Sarısayın oldu. “Tıpkı Basım” sayfasında ise 1952 yılında Vatan’da yayınlanan bir çeviri öykü var. Çevirmeni Orhan Veli Kanık. Öykünün yazarı kim bilinmiyor! Son olarak Willa Cather’in “Kurgu Sanatı Üzerine” yazısını Oğuz Demirel çevirdi.