ÖYM'lerin kaldırıldığı iddiasına karşı çıkan ve bu nedenle yasa tasarısını protesto ettiği için AKP'lilerin saldırısına uğrayan...

BDP'Lİ HASİP KAPLAN:
ÖYM'ler kaldırılmadı

ÖYM'lerin kaldırıldığı iddiasına karşı çıkan ve bu nedenle yasa tasarısını protesto ettiği için AKP'lilerin saldırısına uğrayan BDP Grupbaşkanvekili Hasip Kaplan, bu konuda açıklamalarda bulundu.

BDP Grupbaşkanvekili Kaplan şu değerlendirmede bulundu: “Gelinen noktada verilen önergede CMK 250, 251, 252 kaldırılması yoktur. Yani özel yetkili mahkemeler kaldırılmamıştır. Özel yetkili mahkemeler aynen baktıkları davalarla ilgili sınırsız süresiz görev yapmaya devam edecektir.

Bu özel yetkili mahkemeler sürecek kararını aldı AKP hükümeti, 'Bu dosyalara bakılan davalar sürecek ve aynı şekilde sürecek' dedi. O zaman özel yetkili mahkemeler de sürecek ve son dakika önergesiyle de AKP’nin ağır yetkili mahkemelerini oluşturdular. Bundan sonra AKP iktidarının kendi ağır yetkili mahkemeleri olacak. Yani bir taraftan özel yetkili mahkemeler de çalışacak öbür yandan da Türkiye’ye yaygınlaştırılmış AKP ağır yetkili mahkemeleri olacak. Bunlar siyasi mahkemelerdir asla uzmanlık mahkemesi değildir.

AKP’nin ağır ceza mahkemeleri aslında bu yönleriyle adalet katletme partisinin mahkemeleri olmuştur."

'Saldıranları
tespit ettik'


BDP Grupbaşkanvekili Kaplan kendisine yönelen saldırıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Kaplan, saldırının organize gerçekleştirildiğini iddia ettiği açıklamasında, "Şu fotoğrafa bakın. Bu AKP iktidarının bir dönem gençlik kolları başkanı. AKP’liler olduğu gibi saldırı içinde. İşte burada hem linç var hem toplu saldırı var. İçtüzüğün ağır ihlali var" dedi. Kaplan ayrıca, “Biz orada 3 milyon seçmenimizin iradesiyle o koltuklarda oturuyoruz. Ve o salonun içinde 326 çoğunluğuna güvenenler bir gün sokakta feleklerini şaşırırlar halkın karşısında ve uyarıyorum. Bunun sonu nereye gider düşünsünler, çok tehlikeli bir yaklaşım içindeler ve tek tek de tespit ettik bu saldırıyı yapanları” diye konuştu.