Atiye’nin gizemli dünyasının yaratım süreci, role hazırlık aşamaları, Göbeklitepe’den Nemrut’a uzanan serüvenin hikayesini bu kez oyuncuları ve kamera arkası ekibi anlattı

Oyuncular ve yapım ekibi anlattı: Atiye’nin kamera arkasında neler yaşandı?

Netflix’in büyük beğeni ile izlenen, başrollerini Beren Saat, Mehmet Günsur, Melisa Şenolsun ve Metin Akgülder’in paylaştığı Atiye dizisi yayınlandığı ilk günden itibaren en çok izlenen yapımlar arasında yer aldı.

Atiye’nin kamera arkasında yaşanan renkli anlarını yapım ekibi ve oyuncular anlattı.

ATİYE 2. SEZON NE ZAMAN?

Atiye dizisinde Atiye'nin kardeşi Cansu karakterine hayat veren Melisa Şenolsun atiye ikinci sezona dair bilgiler verdi. Nişantaşı 'nda bir kafeden çıkarken objektiflere yansıyan Şenolsun, “Dizimiz çok güzel gidiyor. İyi tepkiler alıyoruz. Yeni sezonun çekimlerine mart ayı gibi başlayacağız” ifadelerini kullandı.

ATİYE DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

2019 yılının mart ayında çekimlerine başlanan dizinin, İstanbul, Göbeklitepe, Nemrut dağı gibi farklı rotalarda çekimleri gerçekleştirildi.

ATİYE KONUSU NEDİR?

Dizi, İstanbul’da mükemmel bir hayat süren genç ve güzel bir ressam olan Atiye’nin hayatını konu alıyor. Atiye’nin sevgi dolu bir ailesi, varlıklı ve yakışıklı bir sevgilisi vardır. Üstüne üstlük, ilk bireysel sergisini açmak üzeredir. Ancak kusursuz hayatı, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de yapılan bir keşif nedeniyle değişmek üzeredir. Erhan adındaki bir arkeolog, burada yaptığı kazıda bir sembol keşfeder. Bu sembol, Atiye ile Göbeklitepe arasında son derece gizemli bir bağlantı olduğuna işaret etmektedir. Bunun üzerine Atiye hayatını tamamen değiştirip geçmişinde ve bu antik harabelerde saklı olan sırların peşine düşecektir.

***

SETTE İŞ CİNAYETİ YAŞANMIŞTI

Öte yandan dizinin çekimlerine başlandığı zaman sette çalışan Hasan Karatay merdivenden düşerek yaşamını yitirmişti. Sinema Televizyon Sendikası, Karatay’ın güvencesiz çalıştırıldığını, alınmayan iş güvenliği önlemleri sonucu hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Karatay’ın güvencesiz çalıştırıldığı belirtilen açıklamada şöyle denilmişti:

“Meslektaşımız set işçisi Hasan Karatay vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Hasan Karatay’ın sette ambulans ve iş güvenliği uzmanı olmaksızın sigortasız çalıştırıldığına dair bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. İş cinayetleri kader değildir. “Tehlikeli” sınıfta yer alan sette, yeterli iş güvenliği önleminin alınmadığı ve yapım şirketinin kusurlu olduğu açıktır.

Setlerde ölmek istemiyoruz!

Yanan bu acı olayı yakından takip edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

oyuncular-ve-yapim-ekibi-anlatti-atiye-nin-kamera-arkasinda-neler-yasandi-689867-1.