Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Adli Tıp Kurumu’nun Turgut Özal raporunu...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Adli Tıp Kurumu’nun Turgut Özal raporunu tatmin edici bulmadığını açıkladı.
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne dair yaptığı araştırma bazı gazetelere sızan Adli Tıp Kurumu, konuyu gündemden düşürmek istemeyen AKP’lileri memnun edemedi.
Önceki gün, “Rapor net değil. ‘Zehir var ama zehirlenme yok’ diyor. Bu haliyle kuşkuları artırıcı. En azından benim kuşkularım hâlâ duruyor” diyen Bozdağ’dan sonra Hüseyin Çelik de tartışmaya girdi.


ÇELİK’İN KAFASINI KARIŞTIRMIŞ
Çelik, katıldığı bir televizyon programında, Özal’ın ölüm raporunun kafasını karıştırdığını belirterek, “Cumhurbaşkanı’na otopsi yapılmamış. Herhangi bir vatandaşla ilgili şüphe söz konusu olduğunda bile otopsi yapılır. Kanında 4 çeşit zehir çıkmış. Bu çevreden de alınabilirmiş. Hijyenik şartlarda yaşamayan herhangi bir gariban vatandaş da bu olabilir ama Cumhurbaşkanı’ndan söz ediyoruz. DTT nerden gelip kanına giriyor anlayabilmiş değilim. Bu vatandaşın da kafasını karıştırdı, benim de kafamı karıştırdı. İster oy birliği, ister oy çoğunluyla karar verirsinler bu mesele henüz kamu vicdanında bir yere oturmuş değil” diye konuştu.


SAVCILIK: YENİ RAPOR İSTENEBİLİR

Konuya bakan Savcılık da rapordan memnun olmadığını açıkladı. Savcılık dün, Turgut Özal'ın Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan ölüm raporu için, 'Sonuç odur ki; şüpheler ortadan kalkmadı. Soruşturma derinleşebilir. Yeni bir rapor istenebilir.' açıklamasında bulundu.
Öte yandan; Anavatan Partisi eski lideri Mesut Yılmaz, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenmesi iddialarına ilişkin “Bana göre Özal eceliyle ölmüştür” değerlendirmesinde bulundu.

***

NE OLMUŞTU?

Bozdağ’ın “Zehirlenme yok, zehir var” ifadelerini eleştirdiği rapor için önceki gün jet hızıyla açıklama yapan Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, “Raporu tamamı ve ekleriyle okumak lazım. Rapor okunduğunda bazı şeyleri kafanızda canlandıracaksınız. Çok basit, 'vardı, yoktu' denecek bir rapor, sonuç değil” demişti. Ayrıca rapor henüz gereken mercilere ulaştırılmadan basına sızdırıldığı gerekçesiyle 3 Adli Tıp uzmanı hakkında soruşturma başlatılmıştı.