"Ozanlar, Yazarlar, Kitaplar" yeniden okurlarla

İlk baskısı 1998'de yayımlanan, Adnan Binyazar'ın, "Ozanlar, Yazarlar, Kitaplar" adlı denemesi gözden geçirilmiş ve genişletilmiş hali ile yeniden okurlarının karşısında.

Kitapta yer alan denemeler, Ömer Seyfettin'den, Nurullah Ataç'a, Gültekin Akın'dan, Adalet Ağaoğlu'na, değerli edebiyatçılarımızın kültürümüze nasıl katkıda bulunduklarını değerlendiriyor. Edebiyat tarihimizde önemli yere sahip yazarlara yer veren bu deneme aynı zamanda bu yazarlara dair bir portre niteliği taşıyor. Binyazar'ın Can Yayınları'ndan çıkan 1998 baskılı bu eseri 4 Temmuz'dan itibaren yenilenmiş olarak tekrar okuyucularla buluştu.

Binyazar aynı zamanda, “Tohum” adlı öyküsüyle Öğretmenler Bankası Öykü Ödülü’nü (1965), Ölümün Gölgesi Yok ile 2005 Orhan Kemal Roman Armağanı’nı, 2011 Ebubekir Hazım Tepeyran Roman Ödülü’nü, Toplum ve Edebiyat ile 2010 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü, Dil Derneği Beşir Göğüş Türk Dili Geliştirme Ödülü’nü aldı; 2012 Uluslararası Ankara Öykü Günleri Onur Ödülü’ne, 2016 Cumhuriyet Halk Partisi Bilim ve Sanat Ödülü’ne değer bulundu.

Yazarın diğer eserleri; Toplum ve Edebiyat, Kültür ve Eğitim Sorunları, Ağıt Tolumu, Ozanlar Yazarlar Kitaplar, Ayna, Edebiyatın Dar Yolu, Duyguların Anakarası, Ardında Leke Bırakmamalı Sevgi, Aklın İç Kalesi, Masalını Yitiren Dev, Ölümün Gölgesi Yok; öyküleri Şairin Kedisi, Şah Mahmet, Bozkır Aydınlığında Aşk, Kızıl Saçlı Kontes.