'Özel çocuklar'ın diploma coşkusu

Hacettepe Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında 29 Kasım 2018 tarihinde üniversite çağında olup üniversiteye devam edemeyen özel gereksinimli bireyler için “bir günlük üniversite” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe zihin engeli, Down Sendromu ve otizm spektrum bozukluğu tanısı olan 6 öğrenci katıldı. Etkinlikte özel gereksinimli öğrencilerin üniversitedeki etkinliklere ve derslere katılımını sağlamak ve onların üniversite yaşamını bir gün de olsa deneyimlemelerine olanak tanımak amaçlandı. Öğrenciler gün boyunca üniversitenin çeşitli birimlerinde derslere ve etkinliklere katıldı.

Aynı öğrenciler, 3 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen ve paralimpik masa tenisi dünya şampiyonu Abdullah Öztürk, dünya üçüncüsü Ali Öztürk, TRT işaret dili haber spikeri Bahar Gökkuş Şahin, görme engelli Hukuk Fakültesi öğrencisi Huzeyfe Aydın ve İlgi Otizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nejla Arslankurt’un panelist olarak katıldığı; zihin engelli ressam Muhammed Yalçın’ın da resim sergisiyle yer aldığı “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur” adlı etkinlikte sembolik olarak üniversite diplomalarını aldılar. “Özel Çocuklar”ın diploma sevinci görülmeye değerdi. Onların bu coşkusu salondaki kalabalığı da duygulandırdı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Ayhan Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan panelde ise konuklar birbirinden ilginç hikâyeleri ve yaptıkları esprilerle izleyicileri kahkahalara boğdular hem de farkındalık oluşumunda genç öğrencilere farklı bakış açıları sağladılar.