Kırşehir'de özel harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz'ın katlettiği boşanma aşamasındaki Aslı Yılmaz'ın, 1 ay önce sona eren uzaklaştırma kararının uzatılma talebinin, Antalya 9'uncu Aile Mahkemesi'nce, 'şüphelinin şiddette bulunacağına yönelik delil olmadığı' gerekçesiyle reddedildiği ortaya çıktı.

Özel harekatçı, evli olduğu polisi öldürmüştü: Aslı Yılmaz’ın uzaklaştırma talebi reddedilmiş
Fotoğraf: Dilara Açıkgöz | csgorselarsiv.org

Kırşehir'de özel harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz (33) tarafından öldürülen Aslı Yılmaz'ın (33), uzaklaştırma kararının uzatılması talebinin 'delil olmadığı' gerekçesiyle mahkemece reddedildiği öğrenildi.

Olay, 22 Ocak'ta saat 12.00 sıralarında Ahievran Mahallesi 726'ncı Sokak'ta meydana geldi. Antalya'da görevli özel harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan boşanma aşamasındaki Aslı Yılmaz'ın yanına geldi. Sokak ortasında taraflar arasında çıkan tartışmada Hüseyin Emre Yılmaz, tabancası ile Aslı Yılmaz’a 10 el ateş edip öldürdü. Ardından aynı silahla kendini vurdu.

Başından yaralanan Yılmaz, çağrılan ambulansla Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 1 çocuk annesi Aslı Yılmaz'ın cenazesi ise aynı hastanenin morguna kondu.

Çiftin çocukları A.Y., devlet korumasına alındı. Aslı Yılmaz, dün Malatya'da toprağa verilirken, Hüseyin Emre Yılmaz'ın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

OLAYIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Bu arada, olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Geçen yıl mayıs ayında Hüseyin Emre Yılmaz tarafından açılan boşanma davasında Aslı Yılmaz, boşanmak istemediğini çocuklarının bulunduğunu söyledi. Bunun için Hüseyin Emre Yılmaz'a mesaj atan Aslı Yılmaz'ın, "Sana düşünmek için 24 saat zaman veriyorum. Hüseyin, beni de çocuğunu da şartsız, koşulsuz seveceğini söylüyorsan buyur gel. Evimin, yuvamın kapılarını açıyorum sana. Göreve gideceksin, aklın ne bizde kalsın ne de bizim aklımız sende. Neticede çocuğumun babasısın. İyi düşün, ben sana şartlar, koşul sunmadan gel diyorum. Ha kabul etmiyorum diyorsan da kendin bilirsin. Ben çocuğum için atıyorum bu adımı karar senin" dediği ortaya çıktı.

Bu teklifi kabul etmeyen Hüseyin Emre Yılmaz, Aslı Yılmaz'a boşanma davası açtı. Ardından Hüseyin Emre Yılmaz, kadını rahatsız edince Aslı Yılmaz, Kırşehir Aile Mahkemesi'ne başvurup uzaklaştırma kararı istedi.

TALEP REDDEDİLDİ

DHA'nın haberine göre, mahkeme Hüseyin Emre Yılmaz'ın 6 ay süreyle boşanma aşamasında olduğu Aslı Yılmaz'dan uzaklaştırılmasına karar verip, silahına da el koydu. 6 Aralık'ta Yılmaz'ın uzaklaştırma kararı sona erdi. Aslı Yılmaz, uzaklaştırma kararının uzatılması için bu kez Hüseyin Emre Yılmaz'ın görev yaptığı şehir olan Antalya 9'uncu Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, yapılan başvuruyu şüphelinin şiddette bulunacağına yönelik delil olmadığı için reddetti.

Reddetme gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, karşı tarafın talep edene yönelik şiddet eyleminde bulunduğuna veya bulunacağına yönelik yeterli delil ve emare sunulmadığı, 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir verilmesini gerektirir şiddetin varlığına devam ettiğine yönelik somut beyan ve delil bulunmadığından bu kapsamda yasal şartları oluşmayan talebin reddine karar vermek gerekmiş, önleyici tedbir kararı verilmesi talebinin, reddine karar verildi."

Mahkemenin ret kararının ardından Hüseyin Emre Yılmaz'ın el konulan silahı da kendisine yeniden teslim edildi. Bunun üzerine Hüseyin Emre Yılmaz, geçici velayeti annesinde olan oğlu A.Y.'yi olaydan 2 gün önce yanına aldı. Olayın gerçekleştiği gün de çocuğu yanında getirip, tartışma sırasında otomobilde bıraktı. Ardından çocuğunun gözleri önünde, kendisine teslim edilen tabancasıyla, Aslı Yılmaz'a 10 el ateş edip öldürdükten sonra kendini vurdu.