CHP'li Özgür Özel'in Süleyman Soylu ve Emin Şen hakkındaki iddiaları açıklamasının ardından 'devlet ihale sorgulama' sayfası EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) planlanan zamandan 1 gün öncesinde bakıma alındı.

Özel'in iddiaları sonrası 'ihale sorgulama' sayfası 'bakıma' erken alındı

CHP'li Özgür Özel’in Süleyman Soylu’nun Bakan Müşaviri Emin Şen’in bakanlıktan aldığı ihaleleri açıklamasının ardından ihale sorgulama sayfası EKAP bakıma alındı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı Müşaviri olduğu ileri sürülen Emin Şen'in liderliğinde hareket eden 'Ebabil Harekâtı' isimli hesabın 8 bin troll'e bilgi servis ettiğini ileri sürmüş, 25 kişilik Telegram kanalında üretilen içeriklerin sosyal medyada yayılması karşılığında bu kişilere maaş verildiği de iddia edilmişti. Özgür Özel, Emin Şen'in kamudan aldığı ihaleler sayesinde maaş ödemesi yapıldığını belirtmişti.

BAKIMA ALINDI

Söz konusu iddialardan saatler sonra devlet ihalelerinin sorgulandığı EKAP, 'bakıma' alındı.

Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre 'bakımın' yarın yapılacağı ''Dikkat - Planlı Kesinti: Sistemde yapılacak bakım çalışması nedeniyle 13 Ocak 2023 Cuma 19.00 - 22.00 saatleri arasında EKAP ve http://ihale.gov.tr sistemine geçici süreyle erişilemeyecektir'' ifadeleri ile duyurulmuştu.

13 Ocak'ta yapılacağı duyurulan bakım çalışmasının 12 Ocak'a çekilmesi dikkat çekti.

ozgur-ozel-in-iddialari-sonrasi-ihale-sorgulama-sayfasi-bakima-alindi-1113032-1.

EKAP NEDİR?

Ekap açılımı ile elektronik kamu alımları platformu anlamındadır. İlanlı ya da ilansız bir şekilde Ekap üzerinden tüm ihaleler takip edilmektedir. Ekap sistemine kayıt olmak için ise herhangi bir ücret istenmemektedir. Ücretsiz bir şekilde kayıt işlemi gerçekleştirilen bir ihale takip sistemidir. Ekap aynı zamanda şartnamelere de ulaşmanızı sağlayan bir elektronik ihale takip sistemidir.