Gazetemiz yazarlarından Hande Demircioğlu son yolculuğuna uğurlandı. 37 yaşındaki yazarımız Hande, İzmir Tire’de babasının yanında toprağa verildi. Taziyeleri kabul eden Hande’nin annesi Melek Demircioğlu: Özel insanlar erken gidiyor ne yazık ki

Özel insanlar erken gidiyor ne yazık ki

GÜLSEN CANDEMİR

Aniden aramızdan ayrılan gazetemizin kültür sanat yazarı Hande Demircioğlu, İzmir’de yapılan cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Geçen pazar günü Urla Balıklıova’da ailesinin yazlığında kalırken kardeşi tarafından evde yaşamını yitirmiş bir halde bulunan 37 yaşındaki Demircioğlu, ailesi ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. İzmir Güzelyalı Hâkim Efendi Cami’sinde yapılan cenaze törenine Demircioğlu’nun ailesi, yakınları, arkadaşları, Birleşik Haziran Hareketi, Halk Evleri, BirGün gazetesi okurları ile CHP İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu katıldı. BirGün Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin’in de hazır bulunduğu cenaze töreninde üzüntü ve Hande’yi erken kaybetmenin şaşkınlığı hâkimdi.

‘EVLADIMLA İFTİHAR EDİYORUM’
Cenaze töreninde gazetemize kısa bir konuşma yapan anne Melek Demircioğlu, acılı günlerinde yalnız bırakmadıkları için gelen herkese teşekkür etti. Çok üzgün olduğunu ifade eden anne Demircioğlu, özel insanların erken ayrılmasının tesadüf olamayacağını belirtti. “Evladımla iftihar ediyordum, bundan sonra da edeceğim, bunun bilinmesini isterim” diye konuştu.

‘ECELSİZ ÖLÜMLER ARTIYOR
CHP İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, yaptığı değerlendirmede: “Bu günlerde ecelsiz ölümler ile çok karşılaşıyoruz. Hem Birleşik Haziran’ın kuruluşunda hem de BirGün gazetesinin büyümesinde çok emek verenlerden birisiydi. Yaşamı sıcak sıcak yaşamak isteyenlerin böyle soğuk soğuk gidişi bizi üzüyor. BirGün gazetesinin başı sağ olsun, umarım onun ideallerinizi hep beraber sürdürürüz. Umarız benzer kayıplar ile bir daha karşılaşmayız” dedi.

ozel-insanlar-erken-gidiyor-ne-yazik-ki-83865-1.

‘HEM YAZARDI HEM MEYDANLARDA HAYKIRIRDI’
Hande’nin İstanbul’dan cenazesine katılan arkadaşı Nihal Çetinkaya, kendisinin felsefeye yönelmesinde Hande’nin büyük emeği olduğunu ve o nedenle ona çok şey borçlu olduğunu ifade etti. “Hande’yi 5-6 yıldır tanıyorum, yazılarını çok kıymetli buluyordum, mutlaka okurdum. Onun kaybı bizim için çok ani oldu. Son zamanlarda yaşadıklarımız hepimiz gibi onu da üzüyordu. Bunu fark ediyordum, meseleleri belki biraz fazla dert ederdi” diye konuşan Çetinkaya, Hande sadece yazmayı değil meydanlarda olmayı da sevdiğini söyledi. Çetinkaya, onun kendisinin bahçesinde sevdiği bir çiçeği yetiştirip İstanbul’dan ona getirdiğini ve eğer uygun olursa başucunda dikilmesini veya evinde büyütülmesini ailesinden isteyeceğini söyledi.

GÜLTEKİN:ANISINI YAŞATACAĞIZ
Cenaze töreninde yazarımızı son yolculuğuna uğurlayan ve ailesine de başsağlığı dileyen BirGün gazetesi Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin ise, üzüntüsünü şöyle ifade etti: “Hande’nin ardından konuşmak kolay değil. Onu çok erken kaybettik. Ama bu kısa ömründe bile bize, aklımızdan çıkaramayacağımız sözler söyleyebildi. Bugün yüzlerce dostu, Hande’yi son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Biz de BirGün olarak Hande’nin anısını gücümüz yettiğince, yaşatmaya devam edeceğiz.”

BABASINA KAVUŞTU
Hande Demircioğlu’nun Hakim Efendi Camisi’nde yapılan cenaze törenin ardından, nâşı dostlarının omuzlarında çiçekler ve alkışlar ile cenaze aracına alındı. BirGün yazarı Demiricoğlu’nun nâşı 15 yıl önce kalp krizi ile hayatını kaybeden ve Tire’de yatan babası Ahmet Demircioğlu’nun yanına defnedildi.